magyarfutball.hu

2020.01.07 Miriuta László újra a Hermannstadt vezetőedzője lett!

Miriuta László lett a román élvonalbeli FC Hermannstadt vezetőedzője. Az 51 éves szakember szezon végéig szóló szerződést írt alá, ami további egy évvel meghosszabbítható. A korábban a Nagyszebenen dolgozó tréner így visszatért a korábbi sikereinek helyszínére, miután tavaly már irányította egyszer a csapatot, és a bajnokság végén elkerülte a rájátszást.
kép
Miriuta edzői pályafutása során olyan kluboknál dolgozhatott, mint az Energie Cottbus, a kolozsvár, győri eto, marosvásárhely, dinamo bukarest és legutóbb a magyar első osztályban szereplő kisvárda, ahonnan októberben rendkívüli módon távozott.

– Ez már a negyedik alkalom, amikor együtt dolgozok Miriuta Lászlóval. Minden alkalommal pozitív eredményeket értünk el, tavaly is, amikor a Hermannstadttal sikerült bennmaradni a bajnokságban. Nagyon örülök, hogy visszatért hozzánk, és meg vagyok győződve arról, hogy érzelmek nélkül is képesek leszünk az első osztályban maradni – mondta a klub elnöke, Iuliu Muresan.

– Visszatértem egy olyan helyre, amit nagyon jól ismerek, akárcsak az embereket és a csapatot. Nagyon jól ismerem az itt élőket, de a csapatot egyaránt. Még mindig van néhány olyan srác, akikkel tavaly együtt dolgoztam, bár a tavalyi szezon nem volt könnyű számunkra. A keret jobb, mint egy évvel ezelőtt, több tapasztalt játékosunk van. Optimista vagyok, és szerintem együtt jó futballt fogunk elérni – kezdte Miriuta a bemutató sajtótájékoztatóján. – A feltételek kedvezőbbek, mint tavaly, van egy edzőpályánk, konditermünk és egy kiváló stadionunk. Nagyszebennek olyan csodálatos szurkolói vannak, akik az elmúlt szezon legfontosabb pillanataiban is támogattak minket. Nagyon bízok a társaságban! – tette hozzá a Hermannstadt régi-új vezetőedzője.

Miriutával együtt Florin Berta is visszatért a szakmai stábba, mellette Vlad Taran is, aki akkor is a kapus- és erőnléti edzői posztot töltötte be.

A Hermannstadt péntektől a spanyolországi Marbellán készül a tavaszi idényre, ahol többek között január 17-én a Puskás Akadémiával is összecsapnak.