magyarfutball.hu

2011.10.14 25 ezer euró, 75 ezer kilométer - Miriuta "Laci" pro-edző lett

Vasile Miriuta nem mindennapi terheket vállalt magára, csak hogy elvégezhesse a romániai pro-licences edzőképzést: a korábbi magyar válogatott játékos cirka 75 ezer kilométert autózott összesen és kifizetett 25 ezer eurót.

A cancan.ro cikkéből kiderül, hogy a korábbi győri, ferencvárosi és cottbusi kedvenc az Energie második csapatánál kapott munkát, miután szögre akasztotta a stoplist, ám ennél többet szeretett volna elérni a romániai születésű magyar válogatott játékos.

Ezért iratkozott be a bukaresti pro-licences tanfolyamra, melyet Mircea Radulescu irányítása alatt végzett el. Az egyik legképzettebb és legismertebb román szakember nagy elismeréssel beszélt volt tanítványáról.

- Nagy jövőt jósolok neki az edzői szakmában! A legszorgalmasabb diákjaim közé tartozott, nem hagyott ki egy foglalkozást sem, hiába kellett Cottbusból Bukarestbe utaznia minden egyes alkalommal! Kb. 25-ször tette meg a Németország-Románia utat oda-vissza, hogy meglehessen a licence - mondta a rutinos tréner.

A lap számítása szerint mindez azt jelenti, hogy Vasile Miriuta, alias "Laci" 25 ezer eurót fizetett ki, és mintegy 75 ezer kilométert tett meg azért, hogy végzett edző lehessen...