magyarfutball.hu

2023.09.03 Mátyus János lett a Kisvárda vezetőedzője!

Mátyus János veszi át a vezetőedzői feladatokat NB I-es csapatunknál. A 48 éves, prolicences szakember legutóbb Budafokon dolgozott, ahol a Mol Magyar Kupában – a negyeddöntőben aratott 2–0-s győzelemmel csapatunk testén keresztül is – a döntőig menetelt az NB II-es alakulattal. Előtte az NB II-es Haladás edzője volt, a Nyíregyháza Spartacust pedig az NB I-ben, majd a kizárás után az NB III-ban és végül az NB II-ben irányította, edzői karrierje az élvonalban Pápán indult, de volt a REAC szakvezetője is.
kép
Játékosként négy országban (Magyarország, Németország, Skócia, Ausztria) összesen 348 bajnokin lépett pályára, a válogatottban 34 alkalommal szerepelt, védő létére három gólt is szerzett. Győri születésű, az NB I-ben előbb a Honvéd, majd a Ferencváros, a német Cottbust, a skót Hiberniant és az osztrák Admira Wackert érintő nyugati pályafutása után még Győrben és Tatabányán is játszott.

Mátyus János munkáját állandónak mondható segítője, Felipe Matos segíti Kisvárdán is – hétfőn kezdődő munkájukhoz sok sikert kívánunk!