magyarfutball.hu

2010.04.23 Mátyus Simon Tibor nyomdokain: tőle várja a feljutást a REAC!

Mátyus János lett az NB II Keleti csoportjában szereplő REAC vezetőedzője. A feljutásra hajtó rákospalotaiak padjáról a Vác ellen, hazai pályán elszenvedett 2-1-es vereséget követően távozott Nagy Sándor, az ő helyét foglalja el a korábbi magyar válogatott futballista.

Mátyus János Tatabányán tevékenykedett másodedzőként, emellett az NB II-es válogatottat is vezeti. A korábbi sokszoros magyar válogatott védőnek új munkája van, a klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a REAC vezetőedzői feladatait veszi át határozatlan időre.
A sárga-kékektől a Vác ellen elszenvedett vereséget követően távozott Nagy Sándor, a rákospalotaiak célja, hogy visszajusson a csapat az első osztályba.
A REAC régóta híres arról, hogy előszeretettel alkalmaz tehetséges, a pálya elején járó edzőket, ilyen volt korábban Simon Tibor, Mészöly Géza, Urbán Flórián, Hevesi Tamás vagy éppen Aczél Zoltán is.
Mátyus János így kommentálta kinevezését a reacfoci.hu-nak:
– Mai nappal lezártam életem egy szakaszát, a továbbiakban kizárólag edzőként gondolkodom. Óriási öröm és megtiszteltetés, hogy a REAC vezetőedzője lehetek, ugyanakkor hatalmas kihívás is: az élvonalba akarok jutni a REAC csapatával! Edzőként éppen olyan leszek, mint játékosként: mindig, mindenkörülmények között csak a győzelmet tartom szem előtt, azt szeretném, ha a játékosaim átvennék a mentalitásomat. Köszönöm a Tatabánya vezetőinek, hogy elengedtek, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban, remélem, hamarosan REAC- Tatabánya mérkőzésre kerülhet sor az élvonalban...
Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója a következőket mondta:
– Van abban valami sorszerű, hogy Mátyus János éppen Simon Tibor halálának nyolcadik évfordulóján lett a REAC edzője, nagyon remélem, hogy Jani befutja azt a karriert az edzői pályán, ami Siminek nem adatott meg...Biztos vagyok benne, hogy Mátyus János tehetsége, szenvedélye, futball iránti alázata segít a csapatunkon, és méltó követője lesz a Simon Tibor, Urbán Flórián, Mészöly Géza, Aczél Zoltán által képviselt sikeres REAC-edzőknek.