magyarfutball.hu

1997.03.22 Arany László kölcsönben Kispestre került!

forrás: Nemzeti Sport
Péntek délelőtt kilenc órakor Komora Imre, a Kispest-Honvéd klubigazgatója Forrai Attila és Esterházy Márton (a játékos képviselője) társaságában érkezett meg a Ferencváros székházába, ahol Albert Flórián szakosztályelnök-helyettessel és Novák Dezső szakosztály-igazgatóval tárgyalt az Arany, Forrai-cseréről. A felek viszonylag rövid idő alatt megegyeztek. Később már csak Forrai Attila maradt a ferencvárosi vezetőkkel, hogy megállapodjon a szerződése feltételeiről.

Esterházy Márton a tárgyalást követően arról beszélt, hogy csak segíteni akar.
- Az én ötletem volt, hogy cseréljen a két klub játékost - mondta Esterházy. - Miután megtudtam, hogy a Kispestnek kellene Arany, odamentem Varga Zoltánhoz, a Fradi edzőjéhez, és megkérdeztem, hogy tudná-e használni Forrait. Innen egyenes út vezetett a cseréig.

Délelőtt tizenegy órakor a Bozsik-stadion- ban Komora Imre és dr. Fodor András Attila alelnök már Arany Lászlót és Esterházy Mártont fogadta. A ferencvárosi játékos és képviselője nem sokkal később elégedetten lépett ki a klubigazgatói irodából. A folyosón találkoztak Forrai Attilával, aki éppen akkor érkezett meg Kispestre, hogy rendezze a a függő ügyeit. Nos, Forrai csak hosszas várakozás után jutott be Komora Imréhez, igaz, nem várt hiába, hiszen hosszú idő után először hagyhatta el elégedetten a Bozsik-stadiont.

Délután fél háromkor ismét az Üllői úti székházban találkoztak az érdekeltek, de akkor már nem tárgyalásról, csak a szerződések aláírásáról volt szó. Mindezek után a végeredmény: Arany a Kispestben, Forrai pedig a Ferencvárosban szerepel ez év június harmincadikéig. Az igazolásokat is sikerült elintézni, így Arany László - ha Bicskei Bertalan vezetőedző úgy határoz - az Újpest ellen már pályára is léphet. Forrai Attila viszont csak hétfőn írja alá szerződését a Fradival.

Komora Imre elégedetten fogalmazott a szerződéskötés után.

- A világ egyik leggyorsabban lebonyolított szerződése ez - mondta az igazgató. - A két klub között egyébként nem lesz pénzmozgás, az viszont természetes, hogy a fogadó klub átvállalja a játékos fizetését és prémiumát.