magyarfutball.hu

2014.01.27 Majoros Árpád visszatért az SZTK-hoz

Klubunk második téli igazolása régi ismerős, Majoros Árpád. A rutinos labdarúgó eddig 42 mérkőzésen ölthette magára csapatunk mezét, ezeken a találkozókon 11 alkalommal volt eredményes. A szerződés aláírása után kérdeztük a játékost a visszatéréséről.

- Nem ismeretlen számodra a csapatunk, több mint negyven mérkőzésed van SzTK játékosként. Mi hozott vissza az egyesületünkhöz?
- Várhidi Péterrel egyeztettem, aki már a nyáron is szerette volna, hogy visszatérjek. Korábban nagyon jól éreztem magam Szigetszentmiklóson, örömmel csatlakoztam újra a csapathoz. A szakmai stáb elképzeléseivel és céljaival is tudok azonosulni, igyekszem mindent megtenni ezek elérése érdekében.
- Ősszel a BKV Előre színeiben kilenc találkozón léptél pályára. Milyen állapotban kezdted el nálunk a felkészülést?
- Nem voltam rossz állapotban, a felkészülés elején még persze formába kell lendülni. Keményen kell dolgozni ezekben a hetekben is és akkor a tavaszi szezon kezdetére tökéletes állapotban leszek.
- Hogyan fogadtak a társak, találkoztál ismerős arcokkal az öltözőben?
- A régiek közül vannak még páran, valamint van két mostani csapattársam, akikkel együtt játszottam Békéscsabán. A számomra új arcokkal is jól kijövök, remek a társaság itt Szigetszentmiklóson, nem nehéz ide beilleszkedni.

- Csapatunk egyik legrutinosabb, legtapasztaltabb játékosa vagy. Jelent ez számodra plusz terhet vagy inkább még jobban motivál, hogy példát mutathatsz a fiatalabbaknak?
- Semmiképpen sem teher ez számomra, egyáltalán nem érzem magam öregnek. A BKV-nál is a legidősebb játékos voltam, az évek múlásával pedig ez nem fog változni. Szeretek olyan fiatalokkal együtt játszani, akik imádják a futballt és küzdenek a sikerért.
- Melyik pozícióban játszol legszívesebben a mérkőzéseken?
- Bármelyik támadó pozícióban örömmel játszom. Ha úgy dönt az edző, hogy szélről kell indulnom, akkor szélsőként próbálok a csapat hasznára válni. Amennyiben azt az utasítást kapom, hogy a pálya közepén futballozzak, akkor ott oldom meg a rám szabott feladatokat.
- Hogyan hangolódsz egy bajnoki mérkőzésre? Van esetleg valamilyen babonád?
- Az a babonám, hogy nincs babonám. Számomra az a fontos, hogy jó hangulatban lépjek a pályára. Meccsek előtt igyekszem viccelődni a társakkal, próbálom oldani a feszültséget. Fontosnak tartom, hogy ne egy görcsösen játszó, hanem egy felszabadultan küzdő csapatban szerepeljek hétről hétre.