magyarfutball.hu

1941.07.15 Rökk Ede távozik a Csepeltől!

forrás:
Sportkörökben nagy feltűnést keltett, hogy az időszerű csapatszervezési mozgalmak kapcsán a csepeli WMFC elbocsátja kötelékéből Szabó Antalt, Korányi Lajost és Rökk Edét. Mind a három sokszoros válogatott játékos, akik az elmúlt bajnoki idényben a csapat főerősségei voltak. Ezzel kapcsolatban így tájékoztattak a WMFC álláspontjáról.

— A WMFC-t a Csepel FC-ból alakították ki a mai nagycsapattá. Három évi komoly és céltudatos munka fekszik ebben a csapatban, amely ma már az élvonalba tartozik. Az elgondolás kezdettől fogva az volt, hogy saját nevelésű játékosokat kell fokozatosan sorompóba állítani. Hogy ezt az elgondolást az egyesület helyesen vitte át az életbe, annak ékes bizonysága az amatőr csapat szereplése, hiszen ez a csapat előző bajnokságai után az idén az NB III.-ban közvetlenül a »Kisfradi« mögött kötött ki a második helyen.

— Az egyesület sportszerető vezetősége most is arra törekszik, hogy a csapatot saját amatőr státuszából egészítse ki. így került a nagy csapatba a 20 éves Szekeres András, a tehetséges kapuvéd, aki várt sikerrel helyettesítette Szabó Tónit s akire nyugodtan rá lehet már bízni a WMFC hálójának állandó őrzését. A másik fiatal játékos, az ugyancsak 20 éves Kiss Lajos, aki Rökk állandó utódja lesz, szintén bebizonyította képességeit a jobbszélső csatár helyén. A harmadik ifjúsági, akit a vezetőség már az ősszel be akar dobni a nagy küzdelmekbe. Bakos András, mindössze 19 éves, többszörös IFI-válogatott és a középfedezet helyén jelent komoly ígéretet