magyarfutball.hu

1996.07.23 ifj. Albert Flórián a Maccabi Petah Tikva csapatához igazolt!

forrás: Nemzeti Sport
Amikor Albert Flórián, hat és fél éves fiatalember, foglalkozására nézve napközis, először húzta magára a zöld-fehér mezt (apja, idősebb Albert Flórián adta rá, aki éppen akkoriban vetette le „hivatalosan” magáról), még nem lehetett tudni, meddig lesz rajta.
A kérdés az volt, hogy mindez csupán játék, avagy később jön majd a Nagy Játék (Floresz cselez, meglódul, fontos gólokat lő).
Akkor, 1974-ben kezdődött, s most, 1996-ban ért véget a történet. Folytatás természetesen lesz, ám az valahogy más. Nem az igazi... Albert Flórián mindig a Ferencvároshoz tartozik majd, éljen, s játsszon bárhol a világban. Szó szerint az Üllői úton nőtt fel - aranylabdás apja, s a Fradi-pálya lelátójának árnyékában.

Huszonkét év zöld-fehérben.
S Albertnak erről aligha a huszonkettes csapdája jut az eszébe. Sokkal inkább a klubszeretet, a ragaszkodás.
Most búcsúzik. Ősztől már az izraeli bajnokságban játszik, szerződtette őt a Maccabi Petah Tikva.

- Most már eldőlt?
- Igen. Megjött a fax Izraelből.

- Hová és mennyi időre kötelezte el magát?
- A Maccabi Petah Tikva játékosa leszek, a szerződésem egy plusz egy évre szól.

- Mit tud új csapatáról?
- Az ötödik helyen fejezte be a bajnokságot. Van két orosz idegenlégiós a csapatban, mostantól pedig már egy magyar is. Tel-A vív egyik külvárosának az együttese, hazai meccsein ötnyolcezer néző szurkol. Ősztől új edző irányítja majd a gárdát, és a bajnokságban lehetőleg az első ötben kell végeznünk. Ez az év a kölcsönös ismerkedés jegyében telik el, jövőre viszont egyértelműen valamelyik nemzetközi kupába kell kerülnünk.

- Most elégedett?
- Igen. Rendkívül előnyös szerződést kötöttem.

- Nem sajnálja itt hagyni a Ferencvárost, az esetleges újbóli fellépést a Bajnokok Ligájában?
- Dehogynem. Fáj a szívem, de itthon sohasem keresnék ennyi pénzt. Ezt meg kell értenie mindenkinek.

- Mikor csatlakozik a Maccabihoz?
- Pénteken Amszterdamba utazom, ahol tíz napig edzőtáborozunk majd. Megmérkőzünk első és másodosztályú holland csapatokkal. Aztán hazajövök egy napra, bepakolok, és Izraelbe utazom.

- A felesége szülés előtt áll. A családja mikor utazhat ki?
- Remélem, hogy október, november körül már mindketten kint lesznek. Addigra már „belakom" azt a házat, amelyben kint élünk majd, és bejáratom a klubtól kapott autót is.

- Világéletében zöld-fehérben játszott. Milyen színű a Maccabi dressze?
- Rendszerint kék-fehérben játszik a csapat. De már tudom, hogy időnként zöld-fehérben is szerepel. Nekem már ennyi is elég...