magyarfutball.hu

2012.02.11 Tőzsér Dániel a Serie A-ba igazol

Tőzsér Dániel az olasz első osztályban szereplő Genoa labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a nyártól. Menedzsere szerint ez jó ugródeszka lehet neki.

A Genk 26 éves magyar válogatott középpályása négy évre írt alá a jelenleg a Serie A kilencedik helyén álló csapathoz, amelyhez július elsején csatlakozik.

"Pályafutásom meghatározó időszaka a genki, és boldog lennék, ha egy újabb sikeres bajnoki szezon után hagynám el a klubot. Így, hogy kitöltöm a szerződésemet, szeretném a játékommal meghálálni azt a szeretetet, amit a közönségtől kaptam" - kezdte Tőzsér.

A focista elmondta, hogy bár csak a nyáron vált csapatot, az olasz nyelvet már most elkezdi tanulni, mert szerinte abban az országban, ahol a taktikára nagy hangsúlyt fektetnek, elengedhetetlen a nyelvtudás.

"Az olasz stílus közel áll hozzám, persze ezt majd az idő dönti el, de azt tudom, hogy a Serie A-ban nap, mint nap bizonyítani kell. Az olasz élvonalban taktikailag érett játékosokra van szükség, de a passzoknak is kiemelt szerepük van, a középpályások feladata mozgatni a csapatot, ez pedig az egyik erősségem. Ugyanakkor nagy a konkurencia, a Genoa közvetlenül az olasz elit mögött van, idén is a nemzetközi kupaszereplésért harcol, tehát itt senki sem reménykedhet bérelt helyben."

Filipovics Vladan, Tőzsér Dániel menedzsere elmondta, hogy angol, német, spanyol és olasz csapatok is érdeklődtek a Genk magyar játékosa iránt, de a legkitartóbb a Genoa volt. "Hiszem, hogy nem ez volt az utolsó előrelépés a pályafutásában. Olaszország legjobb egyesületei a harminc fölötti futballistákat is örömmel szerződtetik, és ha Dani a következő években is a legjobbját hozza, van esélye, hogy idővel a Serie A egyik topcsapatába kerüljön."