magyarfutball.hu

2014.07.07 Tőzsér visszaigazolt Angliába - 2+1 évre írt alá

Az angol másodosztályú Watford hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy Tőzsér Dániel visszatért a csapathoz, és 2+1 éves (kölcsön)szerződést írt alá a szigetországban. A nemrég a Parma által leigazolt magyar válogatott középpályást rögtön kölcsönadta tehát olasz klubja, Tőzsér a hétfői orvosi vizsgálatok után szignózta kontraktusát Angliában, ahol elmondása szerint egy jó félévet már magáénak tudhatott.

A 29 éves válogatott középpályás tavasszal már meghatározó tagja volt az angol másodosztályban szereplő együttesnek, de akkor a Genoa kölcsönjátékosaként szerepelt a szigetországban, most pedig a Parma adja kölcsön.

A klubváltás a hétvégén történt meg, hétfőn pedig már meg is született az új kölcsönszerződés. A Watford klubhonlapja szerint a megállapodás 2 évre szól, de az angoloknak opciójuk lesz egy harmadik szezonra is. Tőzsér Dániel elmondta: az orvosi vizsgálaton mindent rendben találtak, így aláírták a megállapodást, és kedden már csatlakozhat is a Watford keretéhez.

- Sokáig nem tartoztam a Parma kötelékébe. A viccet félretéve: ezt így terveztük, szerettem volna az angol csapatban maradni, jól sikerült az előző félév, lezárhattam a genovai időszakot, és újra élveztem a futballt. Az edzői stáb és a játékoskeret sem változott, így holnap ismerős arcok várnak az ausztriai edzőtáborban – olvasható a játékos nyilatkozata a klubváltásáról szóló közleményben.

Tőzsér februárban mutatkozott be az angol csapatban, és az azóta lejátszott valamennyi (20) bajnokin szerepet kapott a Championshipben.