magyarfutball.hu

1995.03.01 Aczél Zoltán a svácji Lausanne-Sport csapatához igazolt!

forrás: Nemeti Sport
Aczél Zoltán szempontjából minden jóra fordult. A hányatott sorsú válogatott védő, aki igen zűrös fél évet tud maga mögött, nyáron a Megyeri útról igazolt a Vác FC- Samsungba. Új csapata nem produkált kiemelkedő őszt, az UTE azonban nekilódult, és meg sem állt a tabella első helyéig. Aczél küzdött, igyekezett bizonyítani a piros-kékek között, ám egy balszerencsés nyilatkozat után kikerült a Samsung kezdőcsapatából, s az ősz finisében (pont abban az időben, amikor a Vác megkezdte a felzárkózást) már nem is lépett pályára.

A télen aztán a Vác kölcsönadta Aczélt a másodosztályú Siófoknak, azzal a kikötéssel, hogy amennyiben NB I-es, vagy külföldi egyesület jelentkezik érte, a védő eltávozhat Siófokról (ebben az esetben a Vác természetesen visszafizeti az érte kapott pénzt).
Nos, Aczél Zoltán kedden szerződést kötött a svájci első osztályú FC Lausanne-nal.

- Bocsák Péter menedzser hétfőn keresett meg telefonon - mondta László Attila, a Vác FC-Samsung technikai igazgatója - azzal, hogy a Lausanne szeretné fél évre kölcsön venni Aczélt. Közöltem vele, hogy így nem adjuk, csak akkor mondunk le róla, ha véglegesen átigazol. Mivel Bocsáknak erre nem volt felhatalmazása, érintkezésbe lépett a Lausanne elnökével, s kedden már azzal jelentkezett, hogy megvan az engedély, Aczélt megvásárolják a svájciak. Mivel megmutatta a felhatalmazását, sőt, a Lausanne elnökétől faxot is kaptunk, megkötöttük az üzletet. Aczél tehát keddtől a Lausanne játékosa. Remélem, Zolinak sikerül majd bizonyítania Svájcban.

Illés János, a Siófoki Bányász elnöke nem örült ennyire a hírnek, de tudomásul vette a védő távozását. Nem csoda, hogy nem volt boldog, hiszen feljutni szándékozó együttes egyik lehetséges kulcsemberét veszíti most el...

Mivel a Váccal így állapodtunk meg, most nem tehetünk mást, mint elengedjük Aczélt - sóhajtott fel. - Már kialakult a csapatunk, és biztos vagyok abban, hogy a hátvéd megha tározó játékosunk lett volna. Ám, mivel a városi önkormányzat nem támogatott bennünket olyan mértékben, ahogyan szerettük volna, nem tudtuk őt megvásárolni, s most le kell mondanunk róla. Csak annyi maradt hátra, hogy sok sikert kívánjunk Zolinak. Aczél Zoltán szerdán repül Lausanne-ba.