magyarfutball.hu

2006.10.26 Szerződést bontott Tóth Norbert és az Újpest

Szerződést bontott egymással Tóth Norbert és az Újpest FC labdarúgó-csapata. A 30 éves középpályás szabadon igazolhatóvá vált, nem kell megvárnia a következő átigazolási időszakot ahhoz, hogy csapatot találjon.

Tóth Norbert szabadon igazolhatóvá vált, miután csütörtökön közös megegyezéssel szerződést bontott az Újpest FC-vel. A középpályás „jogállásását” a Magyar Labdarúgó-szövetség igazolási és átigazolási bizottsága állapította meg.

Erről a lila-fehér klub honlapja számolt be.

„Úgy gondoltuk, hogy ez az eljárási mód volt az egyetlen, amely alkalmas arra, hogy a két fél kölcsönösen elfogadható módon váljon el egymástól. Egyikünknek sem az volt a célja, hogy a másik felet bármilyen formában besározza, hanem elsősorban az, hogy olyan módon szakítsuk meg az együttműködést, amely alkalmas arra, hogy az Újpest FC meg tudja szüntetni a labdarúgóval korábban kötött jogviszonyt, egyúttal a játékosnak ne kelljen megvárni a következő átigazolási időszakot annak érdekében, hogy hivatalos mérkőzésen pályára léphessen” – mondta Dányi Szilárd ügyvezető igazgató az ujpestfc.hu-nak.

Az újpesti vezető szerint a szerződésbontást az indokolta, hogy a megfelelő közös munkára már nem látott esélyt a szakmai stáb.

Dányi Szilárd sok sikert kívánt a nemrég még csapatkapitány, majd a tartalékcsapathoz irányított Tóthnak. Az ügyvezető igazgató reméli, a futballista gyorsan talál „remélhetőleg külföldön” csapatot.

„Ügyvezetőként és szurkolóként is megköszönök Norbertnek mindent, amit az Újpestért tett” – zárta mondandóját a sportvezető.

Tóth Norbert viszonozta a jókívánságokat, majd elárulta:

„Mindenki tudja, sok helyen megfordultam már pályafutásom során, de a legszebb és legeredményesebb éveket Újpesten töltöttem. Hálás vagyok a klubnak, hogy ezen időszak csúcspontjaként másfél évig a csapat kapitánya is lehettem. Ezt nem fogom soha elfelejteni, még akkor sem, ha most – szakmai okok miatt – el kell válnunk egymástól. Köszönetet szeretnék mondani az Újpest táborának is, amely ugyan néha kritizálta is a játékomat, de őszintén mondom, hogy sokat jelentett nekem a szurkolók buzdítása, és hiszem, sokszor sikerült nekem is örömet szerezni a drukkereknek.”

A 30 éves Tóth Norbert 1997 és 2000, valamint 2004 tavasza és 2006 ősze között szerepelt Újpesten.