magyarfutball.hu

2013.11.17 Priskin orosz klubja csődközelben, a csatár távozott

Az orosz másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Alanyija Vlagyikavkaz hivatalos honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Priskin Tamással és egy másik játékossal. A klub súlyos anyagi problémákkal küszködik, a magyar csatár pedig ezért kérte, hogy távozhasson a csapattól.

„Priskin Tamás és Gela Zaszejev elhagyta az Alanyiját. A felek közös megegyezéssel bontottak szerződést, a játékosok szabadon igazolhatóak. Az Alanyija köszöni a futballisták munkáját, és további sikereket kíván nekik” – áll a klub hivatalos közleményében.

Priskin Tamás távozásának híre váratlannak mondható: bár az idény elején nem kapott szerepet klubcsapatában sérülése miatt, október elején triplával tért vissza, és összesen már hét gólnál jár úgy, hogy mindössze hat meccsen lépett pályára.
November elején ráadásul győztes gólt szerzett, amely után úgy nyilatkozott: „Most folyamatosan játéklehetőséget kapok, és gólokat szerzek. Adja isten, hogy a bátorságom megmarad, és ugyanígy folytatom.”
Az orosz másodosztály második helyén álló Alanyija azonban súlyos anyagi problémákkal küszködik, és bár a magyar csatár november elején azt mondta, bízik benne, hogy minden rendben lesz, nem oldódtak meg a gondok, és ezért a távozását kérte a csapat vezetőitől.
„Priskin Tamás távozott a klubtól. Megköszönte a csapatnak, hogy itt szerepelhetett, és azt kérte, engedjék el az anyagi gondok miatt. Szakmai szempontból megértem Tamás döntését, és csak a legjobbakat kívánom neki” – nyilatkozta Vlagyimir Gazzajev, az Alanyija vezetőedzője Priskin távozásáról.
Az Alanyija helyzete annyira súlyos, hogy a klubnak már arra sincs pénze, hogy a csapat elutazzon Vlagyivosztokba a jövő heti bajnokira, és a játékosok hat hónapja nem kaptak fizetést. A futballisták és a szakmai stáb tagjai most a helyi politikai vezetők segítségét kérik, hogy dobjanak mentőövet a csapatnak, hogy kilábalhasson a súlyos problémákból.