magyarfutball.hu

2016.05.07 Torghelle 2019-ig marad a MTK-nál

Torghelle Sándor 1982. május 5-én született Budapesten. Kispesten nevelkedett, ott is mutatkozott be az NB I-ben. 2003 nyarán az MTK-ba szerződött, és egy szezon erejéig a kék-fehéreket erősítette. Ez idő alatt kapott meghívót a Lothar Matthäus válogatottjába, ahol gólt szerzett többek közt Brazília, illetve Németország ellen.
kép
Az MTK-ban töltött idényt követően hosszú, légiós karrier várt Torghellére: Crystal Palace, Panathinaikosz, PAOK Szaloniki, Carl Zeiss Jena, FC Augsburg, Fortuna Düsseldorf. Nevelőegyesületébe, a Kispestbe tért vissza hét év légióskodás után, majd a Videoton következett, amellyel az Európa-liga csoportkörében szerepelhetett.

A válogatottban 42 meccsen lépett pályára, ezeken 11 gólt, és 2 gólpasszt jegyzett.

2014 januárjában tért vissza újra az MTK Budapesthez. Első fél szezonjában hét góljával megmentette a kieséstől a kék-fehéreket. Tavaly bronzérmet szerzett, idén a negyedik helyen végzett a csapattal.

A 2015/16-os szezonban 26 mérkőzésen lépett pályára az OTP Bank Ligában: 11-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját, és 3 asszisztot jegyzett, második helyen végzett a góllövőlistán.

Torghelle Sándor így nyilatkozott a hosszabbításról: – Elsősorban azt emelném ki, hogy itt jó helyen vagyok. Hosszú távra tervezek. Az is jól látszik, hogy a szerződésem lejárta után is számítanak rám, ami összhangban van az én elképzeléseimmel, hiszen magam is itt képzelem el a jövőmet, ez még plusz motiváció számomra. Kiváló a kapcsolatom a vezetőkkel, a játékosokkal, a szakmai stábbal, ezért döntöttem úgy, hogy aláírom a hároméves szerződést.