magyarfutball.hu

2013.08.01 Hajnal Tamás az Ingolstadthoz szerződött

Hajnal Tamás a VfB Stuttgarttól az Ingolstadthoz szerződött. Ezt a német másodosztályú klub jelentette be a honlapján.
kép
A válogatott középpályás három évre kötelezte el magát az idényt két vereséggel kezdő klubhoz.

„Amikor Tamás 2011-ben a Stuttgarthoz szerződött, egyből kulcsemberré vált a csapatban, és nagyrészt neki köszönhettük, hogy bent maradtunk – mondta Hajnalról Fredi Bobic, a Stuttgart sportigazgatója. – A második szezonja is jól sikerült, de változott a helyzet, és közösen döntöttünk úgy, hogy különválnak az útjaink."
A két klub nem hozta nyilvánosságra a korábban a Schalkénál, a Kaiserslauternnél, a Karlsruhénál és a Dortmundnál is megfordult Hajnal vételárát.
Az 55-szörös válogatott középpályás 2011 januárja óta 58 bajnokit játszott a VfB színeiben, ezeken öt gólt szerzett. Az FC Ingolstadt 04-nél a 30-as mezt kapja meg.
„Az előző idény végén több veterán távozott a klubtól, ezért mindenképpen szükségünk volt valakire, aki rengeteg tapasztalatával segíteni tudja a csapatot" – mondta Thomas Linke, az Ingolstadt sportigazgatója.
„Amikor ideérkeztem, azonnal éreztették velem, hogy szükség van rám, örömmel köteleztem el magam hosszú távra is, tetszik a klub vezetői által felvázolt terv" – idézte Hajnalt a klub honlapja.