magyarfutball.hu

2009.06.05 MTK: Távozik a kapitány és a védelem vezére

Elhagyja az MTK együttesét a gárda két legrutinosabb futballistája, Végh Zoltán és Mladen Lambulics. Az mtkhungaria.hu beszámolója szerint a két játékos nem hosszabbítja meg lejáró szerződését, így az ősszel már nem áll Garami József rendelkezésére.

Komoly változások várhatók nyáron az MTK együttesénél. Hrepka Ádámot és Kecskés Tamást a Honvéd hívja, ráadásul előbbi iránt a DVSC is érdeklődik, de rajtuk kívül is számos távozó lehet a kék-fehéreknél.
Nos, az mtkhungaria.hu beszámolója szerint két igen komoly húzóember is odébbáll, a kapus Végh Zoltánnal és Mladen Lambuliccsal ugyanis nem hosszabbít szerződést a klub.
Előbbi évek óta biztos pont volt a fővárosiak kapujában, Várhidi Péter kapitánykodása alatt a válogatottba is visszatért, míg a bekk meghatározó tagja volt a hátsó alakzatnak, és gólokkal is segítette az együttest. Ősszel már egyikük sem áll majd Garami József rendelkezésére.
– Két remek sportember távozik egyesületünktől, akik az elmúlt bajnokságokban erősségei, oszlopai voltak az MTK-nak Mladen Lambulics nemcsak mint középhátvéd nyújtott kiemelkedőt, hanem mint sportember is példát mutatott profi mentalitásával, elhivatottságával a fiatalok előtt. Ha esett, ha fújt, mindig élen járt az edzésmunkában, és a tavalyi bajnoki cím megszerzésében is oroszlánrészt vállalt. Miközben kiemelkedően futballozott, Juhász Roland, Balogh Béla, Pintér Ádám, majd Szekeres Adrián szakmai fejlődését is nagyban segítette. Nemcsak sportolóként, hanem emberként is nagyon hiányozni fog. Sok sikert kívánok neki a jövőbeni pályafutásához. Végh Zoltán az elmúlt öt évben Magyarország legjobb kapusa volt. Ha nehéz helyzetbe került a csapat, Zoli bravúrjaira mindig számíthattunk. Rutinjával nyugalmat árasztott a sok fiatal játékos között. Kívánom, hogy döntse meg az NB I-es pályára lépési rekordot – méltatta a játékosokat Domonyai László klubigazgató.