magyarfutball.hu

2007.03.14 Urbán Flórián Csengelére igazolt

Urbán Flórián egykori válogatott labdarúgó a megye III-ban vitézkedő Csengelébe igazolt. Az újpesti szurkolóserege egykori kedvence a tavaszi idényben erősíti a bajnoki címre törő csapatot.

Nagy halat fogott a Csengele megyei III. osztályban szereplő labdarúgócsapata. Tegnap a tavaszi idényre, tizenegy meccsre leigazolta az egykori válogatott labdarúgót, Urbán Flóriánt. Nem új keletű a kiscsapat és az újpesti közönség egykori kedvencének kapcsolata, hiszen évekkel ezelőtt edzőként már irányította a gárdát. Most azonban a pályán láthatják majd a szurkolók.

– Flóri olyan munkát kapott – kezdte a beszélgetést a Csengele elnöke, edzője, intézője, szertárosa, Kun-Szabó Tibor –, hogy szívesen jött hozzánk focizni. A hét végéi szabadok, így minden meccsen a rendelkezésünkre áll majd. Igazi baráti társaság a mienk, és komoly céljaink vannak a bajnokságban. Szeretnénk zsinórban ötödször is bajnokok lenni. Remek focisták alkotják a keretünket, többen magasabb osztályban is szerepeltek. A drukkereknek nem igazán kell bemutatnunk őket, hiszen Várszegi, Juhos, Kubát, Demeter, Wenner, Kiss Balázs, az exdorozsmai elnök, Pálfi László, és Sándor „Csikar" unokaöccse, Sándor Miklós sok-sok meccset játszott szerte a megyében. Igazán a szegedi szurkolók járnak jól, mert a hazai meccseinket a Hunyadi téri pályán játsszuk majd, így újból láthatják a Tisza-parti városban Urbán Flóriánt futballozni. Nem lesznek ismeretlenek számára a srácok sem, a téli szezonban végig velünk kispályázott: Kisteleken Urbán gólkirály is lett. A napokban írtuk alá az átigazolási lapot, az őszi idényben az NB III-as Veresegyházát erősítette. Bízom benne, hogy a negyvenszeres válogatott sokat segít nekünk, és sikerül megszereznünk az aranyérmet.