magyarfutball.hu

2009.02.02 Lipták Zoltán Angliában, a Southamptonban folytatja pályafutását

Az angol másodosztályban (Championship) szereplő Southampton a szezon végéig kölcsönvette Lipták Zoltánt, az Újpest védőjét.

Újabb magyar játékos bizonyíthat Angliában. Lipták Zoltán ugyanis fél évre az Újpesttől a Southamptonhoz került kölcsönbe. Az angoloknak opciós joguk van, azaz, ha elégedettek a 24 éves játékos teljesítményével, a szezon végén végleg leigazolhatják.

„Olyan játékos, akire nem olyan régen figyeltünk fel. De a legutóbbi zárt kapus edzőmérkőzésen felkeltette a figyelmünket. Főleg azzal, amilyen erőteljesen mozog a levegőben” – értékelte a klub új igazolását Mark Wotte menedzser.

„Rendkívül higgadtan mozog a labdával. S több lehetőséget is biztosít számunkra a védelem összeállításához” – tette hozzá a mester.

Lipták egyébként már futballozott Angliában, a 2007–08-as szezonban az akkor harmadosztályú Southend United labdarúgója volt.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Southamptonhoz szerződhettem. Remélem, hogy segíteni tudom a klubot abban, hogy elkerüljön a kiesési zónából” – mondta Lipták.

És valóban! A Southampton az angol másodosztály 23., utolsó előtti helyén áll. Három ponttal lemaradva a még bentmaradást érő pozícióban helyet foglaló Norwich, Doncaster duótól.