magyarfutball.hu

2011.11.01 Lipták a sikertelen angliai próbajátékok után Újpesten köthet ki

Miután két angliai próbajátékon sem felelt meg, úgy tűnik, Újpesten folytathatja pályafutását Lipták Zoltán. A magyar válogatott védő kedden már a Megyeri úton edzett, és rövidesen aláírhatja a szerződést.

Lipták Zoltán, miután kegyvesztett lett a Videotonnál, augusztus végén szerződést bontott a bajnokicím-védővel, és azóta szabadon igazolható. A válogatott védő kétszer is járt próbajátékon Angliában, de a Premier League-ben szereplő Swansea után a másodosztályú Brighton sem tartott rá igényt.

Ugyan hívta a Győr is, mégis úgy tűnik, Újpest lesz a befutó, Lipták Zoltán ugyanis kedden a csapattal edzett, és rövidesen aláírhatja a szerződést.

"Miután eldöntöttem, hogy nem várok tovább a külföldi lehetőségekre, és itthon folytatom tovább, megkérdeztem a menedzseremet, hogy az Újpest szóba jöhet-e mint lehetőség. Mivel volt fogadókészség, örömmel csatlakoztam a kerethez. Bízom benne, hogy hamarosan megegyezünk. Rajtam nem fog múlni" - nyilatkozta Lipták Zoltán a klub hivatalos honlapján.

A bekk a 2008/2009-es szezonban már erősítette a lila-fehér csapatot, és dr. Bartha Csaba ügyvezető igazgató szerint szerdán pont kerülhet a tárgyalások végére.

"Szándékunkban áll szerződtetni a játékost, aki erősítést jelentene a keretünk számára. Az álláspontok nem állnak távol egymástól, és hiszem, hogy rövidesen - egészen pontosan már szerdán - alá is írhatjuk a megállapodást" - mondta.