magyarfutball.hu

2005.01.01 Zavadszky Cipruson folytatja

Az várható volt, hogy változik a Ferencváros kerete, ám arra kevesen gondoltak a csapat szimpatizánsai közül, hogy elsőként a már-már ősfradistának számító, a nyáron az MTK-tól visszacsábított Zavadszky Gáborral kezd szűkülni a keret.

A 30 éves, négyszeres válogatott középpályás az év utolsó előtti napján elfogadta a ciprusi Apollon Limassol együttesének ajánlatát, és a szigetországban folytatja pályafutását. A Ferencváros és Zavadszky Gábor mindenben megegyezett a ciprusiakkal, így a labdarúgó már elutazhatott az új klubjához.

"Mindig is szerettem volna kipróbálni magam külföldön, így örülök a lehetőségnek - mondta Zavadszky Gábor. - Természetesen ugyanakkor fáj a szívem, hiszen eredményes csapatot és nem mellékesen nagyon jó közösséget hagyok itt. Szeretném megköszönni a Ferencváros vezetőinek, hogy lehetővé tették külföldre történő szerződésemet, László Csabának, hogy végig bízott bennem, és ennek köszönhetően a hajrára sikerült állandósítani a helyem a csapatban; a szurkolóknak pedig azért tartozom hálával, mert visszafogadtak. Emlékezetes volt ez a félév, ezért nem kizárt, hogy csak ideiglenesen búcsúzok, és lesz még lehetőségem arra, hogy a Ferencvárosban futballozzak."
Zavadszky Gábor egyébként az új klubjához fél plusz egy évre írt alá.
Várhatóan hamarosan Zováth János is a távozók között lesz: amint azt már megírtuk, a középpályás az ősz végén vitába keveredett László Csaba vezetőedzővel, de a hírek szerint nem emiatt búcsúzik az Üllői úttól. A labdarúgót a Vasas csábítja, ám hírlik, tetemes összeget emésztene fel Zováth János szerződtetése. Előfordulhat, hogy Szkukalek Igor is távozik: a szlovákiai labdarúgónak ugyan csak jövő nyáron jár le a szerződése, de őt kölcsönadná a Fradi. A légiós azonban más magyar csapatban nem szeretne futballozni, ezért csak abban az esetben csomagol, ha külföldi kérő jelentkezne. Híreink szerint a ferencvárosi vezetőség megfelelő ajánlat esetén nem gördítene akadályt Nógrádi Árpád, Somorjai Tamás, Kiss György, Marius Sasu, Szalai Tamás és Marek Penksa távozása elé sem.
Hírlik, hogy Szűcs Lajost, a csapat egyik legjobbját menedzserek árulják európai csapatoknál. Szűcs Lajos cáfolta értesülésünket, ám ettől még igaz, hogy Németországban, Ausztriában, Belgiumban és Svájcban is erősítésként emlegetik a magyar válogatottnál is számításba vett kapust. Úgy tudjuk, a menedszerek 600 ezer euróra (144 millió forintra) taksálják Szűcs Lajos árát. Kérdés, ha a kiváló formában lévő valóban eladja a Fradi, akkor tavasszal ki állna az együtes kapujába? A keretben ugyanis a 37 éves Udvarácz Milán és a 24 éves ősszel jobbára sérült Berki Krisztián található.
No, de nem csupán távozók lesznek az Üllői úton, híreink szerint a vezetőség két korábban külföldön légióskodó magyar labdarúgóval is felvette a kapcsolatot. Az egyik Lendvai Miklós, aki legutóbb Arisz Limassolban rúgta a labdát, ám a ciprusiak szerződést szegtek, így a 23-szoros válogatott középpályás hazatért. A másik kiszemelt a 15 éves kora óta külföldön futballozó Torma Gábor, s a gólerős csatár hírében álló háromszoros válogatott játékos AEL Limassol légiósa Cipruson.