magyarfutball.hu

2011.05.23 Lőw újra Újpesten? - játékosként már biztos nem: befejezi

Arról is lehetett hallani mostanság, Lőw Zsolt hosszú légióskodást követően visszatérhet Újpestre. Nos, ez valóban benne van a pakliban, viszont nem játékosként kerülhet sor a comebackre, hiszen a futballista befejezi pályafutását. A Mainz védője a pepsifoci.hu-nak megerősítette, akár újra a lilákat is szolgálhatja, ám arról még nem tudott beszámolni, milyen szerepkörben. Lőw szerint ugyanakkor az sem kizárt, hogy Németországban fog dolgozni, korábbi csapatai közül a Mainz és a Hoffenheim is hívja. Az ex-védő beszélt Szalai Ádámról is, optimista a csatár visszatérésének időpontját illetően.

A napokban arról is lehetett hallani idehaza erről-arról, előfordulhat, hogy Lőw Zsolt, a Mainz védője hazatér, és Újpesten folytatja pályafutását. A pepsifoci.hu megkeresésére az egykori válogatott bekk érdekes fejleményekkel szolgált.
– A profi labdarúgó pályafutásomat befejeztem, a sérülésem nem tette lehetővé, hogy ezen a szinten futballozzak tovább. Ennélfogva a családommal haza is jöttem Magyarországra, jelenleg nem tudom még, pontosan mit fogok csinálni, de a futballtól nem szeretnék elszakadni – mondta megkeresésünkre az Újpest visszavonult védője, aki beszámolt arról, hol tartanak a megbeszélések lehetséges újpesti szerepvállalásáról.
– Ha Magyarországon szerepet vállalok a fociban, akkor elsősorban azt Újpesten szeretném megtenni. Nem titok az sem, Kovács Zoltánnal baráti viszonyt ápolunk egymással, és a tulajdonosokkal is régóta ismerjük egymást és jó kapcsolatban vagyunk. Többször is beszélgettünk, de ezek egyelőre inkább baráti diskurzusok voltak. A közeljövőben biztos, hogy még tovább lépünk majd, és ki fog derülni, hogy valóban létrejön-e valami mindebből. Pontosan még én sem tudom, hogy milyen szegmensben segíthetném a leginkább a klubot, de mivel az edzőséghez szükséges papírjaim nincsenek, így több esély van arra, hogy valamilyen más feladatom lenne, mint a klasszikus edzői munka. Ha találunk egy olyan területet, ahol úgy érzem, hogy tényleg tudok segíteni, és szívesen is csinálnám, és erre kapok egy felkérést, akkor azt hiszem, azonnal eldől minden.

Ha azonban ez a forgatókönyv nem jönne össze, Lőwnek akkor sem kell csüggednie, hiszen egyéb lehetőségei is vannak.
– Benne van a pakliban az is, hogy végül továbbra is kint fogok dolgozni, akár a Mainznál, akár a Hoffenheimnél, mindkét helyen vannak ilyen irányú tervek és folytak erről megbeszélések. Mainzban korábban felkértek arra, hogy legyek amolyan jobbkeze az edzőnek, ez végül ott bukott meg, hogy olyan jellegű felkészülést kellett volna végigcsinálnom így is a csapattal, amit a bokám állapota már nem engedett meg – mondta a mainzi öltöző kulcsfigurája, majd zárásként a kolléga, Szalai Ádám állapotáról is értekezett röviden.
– Ádám visszatérésére nagyon várnak Mainzban. Egyrészt a teljesítménye miatt, másrészt azért, mert azt a fajta játékot, amit vele tudtak játszani, nélküle nem tudják megvalósítani, kissé csatárhiányban szenved a klub. Én úgy látom, amilyen akarattal dolgozik, és amit mondtak róla, késő ősszel már láthatjuk őt a pályán – bizakodott Lőw a pepsifoci.hu-nak.