magyarfutball.hu

2005.06.23 Lőw Zsolt a Hansa Rostock mellett döntött

Jóllehet a Kicker német futballszaklap szerint Lőw Zsolt, a magyar válogatott Németországban légióskodó játékosa döntött, és az élvonalbeli szerepléstől a 2004-2005-ös idény végén búcsúzó Hansa Rostock együtteséhez igazol, ő maga a Nemzeti Sport Online-nak azt nyilatkozta, hogy bár nagy valószínűséggel valóban a kikötőváros együttesét választja, a kérdés véglegesen pénteken dől el.

Lőwöt szerdán hívta fel telefonon - még Budapesten - a Kicker munkatársa, akinek az egykori újpesti játékos a következőket mondta el:

"Csütörtökön Cottbusba utazom, hogy kipakoljak a lakásomból, aztán tovább. Hogy hová? Északra." Az újságíró kérdésére - "Tehát Rostockba?" - a 26 esztendős futballista így válaszolt: "Igen, előremutató megbeszéléseket folytattam a klubbal és Jörg Berger vezetőedzővel is, aki felvázolta, hogy szüksége lesz rám a következő szezonra elképzelt taktikájában."

Lőw Zsoltot honlapunk már útközben érte utol:
- Már úton vagyok Cottbusba, hogy elhozzam a holmijaimat - közölte.

- A Kicker című lapban az jelent meg, hogy Rostockba igazol, valóban ott folytatja?
- Minden valószínűség szerint igen, péntek délután ülünk le tárgyalni Berlinben.

- Korábban említette, hogy a Köln és a Bielefeld is érdeklődött ön iránt, ezek a lehetőségek már kútba estek?
- Korábban szerdát határoztam meg utolsó időpontként, ezt végül péntekre módosítottam. Ez sem felelt meg a két élvonalbeli klubnak, ők még legalább egy hét haladékot kértek, én viszont nem tudok annyit várni.

- Eszerint marad Rostock, a másodosztály...
- Én a Hansát is előrelépésnek tekintem. Vadonatúj stadionjuk van, az átlagos nézőszámuk dupla annyi, mint a Cottbusé, és szinte az összes mérkőzését adja majd az egyik tévécsatorna, ott is ki lehet tűnni. És ami még szintén nagyon fontos: egy éves szerződést köthettem, így ha nem a várakozások szerint sikerül ez a szezon, akkor távozhatok... A németek már elküldték az előzetes szerződést a menedzseremnek, és ha ehhez tartják magukat pénteken, Berlinben is, akkor meg fogunk egyezni.