magyarfutball.hu

2006.01.31 Lőw Zsolt nem lesz a Slavia játékosa

Nem megy a Slavia Prága csapatába Lőw Zsolt. A jelenleg a német másodosztályú Rostockban futballozó védő nem tudott megállapodni a csehekkel, de bevallotta: nem akart mindenképpen távozni csapatától.

A Slavia Prága együttese már szerződtetett egy magyar játékost Hercegfalvi Zoltán, a Pápa támadójának személyében, és úgy tűnt, hogy Lőw Zsolt is a csapat tagja lesz.

Nos, a jelek szerint Hercegfalvi egyedül marad a Slaviánál magyar játékos, ugyanis Lőw Zsolt nem költözik a cseh fővárosba.

„Kilencven százalékig biztos, hogy nem megyek Prágába” – válaszolta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Lőw Zsolt. – „A történethez tartozik, hogy én a téli szezonban volt együttesemmel, az Energie Cottbussal is tárgyaltam, a volt csapattársaim nagyon szerették volna, ha visszatérek, s én hajlottam is erre. Rendszeres játéklehetőséget kaphattam volna. Ellenben a két klub nem tudott egymással megegyezni.”

Lőw Rostockban éppen a kevés játéklehetőséggel elégedetlen:
„Az őszi 16 találkozóból tizenegy alkalommal ugyan játéklehetőséget kaptam, de én ezzel nem voltam elégedett. Jörg Bergert, azt az edzőt, aki engem idehozott, a második forduló után felállították a kispadról, s a helyére Frank Pagelsdorfot nevezték ki. Ő a télen alaposan bevásárolt, több új játékos érkezett, így a régiek közül többen is elvesztették a helyüket.”

A magyar játékosnak egy német válogatottal kell megküzdenie a posztjáért:
„Az én posztomon az a Michael Hartmann élvezi a bizalmat, aki korábban évekig a Herthában szerepelt, s négy alkalommal a német válogatottban is helyet kapott.”

Lőw Zsolt egy napig Prágában tartózkodott, ahol pályára is lépett a Slaviában.
„A csehek azután kerültek képbe, miután nem sikerült Cottbusba igazolnom. A Slavia egyik utánpótlásedzője az a Lubos Kozel, aki korábban Újpesten futballozott, valamint az edző az a Karel Jarolim, akinek a fia a Hamburgban játszik középpályást.”

A bal oldali védő hozzátette, hogy nem akart mindenképpen elmenni Rostockból:
„Tudtam, hogy ha átigazolok, egy teljesen más közösségbe, ismeretlen helyre kerültem volna, ezért csak fél évre akartam szerződni, plusz egy vagy két év opció. A fél év után én dönthettem volna, hogy maradok, vagy távozom. A Slaviának nem lett volna jó üzlet, hogy kivásárol a Rostocktól, valamint az én fizetésemet is állja, és lehet, hogy fél év után ingyen továbbállok. Ezt, némileg érthetően, nem vállalták be. Tehát a következő fél évben Rostockban játszom, a nyáron lejár a szerződésem, s akkor majd kiderül a folytatás…”