magyarfutball.hu

2005.08.31 Tököli Attila: irány Ciprus!

Az átigazolási időszak utolsó napján Tököli Attila a ciprusi bajnok Anorthosis Famagustához igazolt. A kétszeres magyar gólkirály korábban a Dunaferr színeiben a Nicosia ellen, majd a Fradi játékosaként az AEl Limassol ellen tette le a góljaival a névjegyét a ciprusiaknak. A magyar csatár egy évre lett a ciprusi csapaté.

- Mi az oka a meglepő váltásnak?

- Bár az átigazolási időszak utolsó óráiban jött létre az üzlet, nem volt ez olyan meglepő - mondta Tököli Attila. - Korábban már több csapat bejelentkezett értem, és én jeleztem a Köln vezetőinek, hogy szívesen mennék.

- Mi lehet vonzóbb a Kölnnél?

- A Köln remek klub, ahol nekem is komoly terveim voltak, de a csapat a Bundesligában csupán egy csatárral játszik, és erre a posztra vagyunk összesen heten. Rotációt alkalmaz ugyan az edző, de jelenleg nekem két-három meccsenként jut csak lehetőség, az meg kevés. Eddig az első fordulóban játszottam, igaz, akkor győzelemhez segítettem a csapatot, de ennél többre vágyom. A góllövéshez értek, de gólt csak az rúg, aki rendszeresen játszik.

- Miért éppen a ciprusi bajnok, és nem visszalépés ez?

- Nem visszalépés. A Famagustának komoly céljai vannak, és ami extrafontos: a Famagusta támadófocit játszik. Volt három angol másodosztályú ajánlatom, érdeklődött a lengyel Wisla Kraków, és nem titok, három magyar csapat is hívott. Nem Ciprus lesz a végállomás.