magyarfutball.hu

2006.08.11 Tököli: Mindenki tekintettel volt a másikra

Tököli Attila szerint a mai napon történt szerződéskötésnek a jelentősége egyelőre csekély, hiszen a labdarúgásban minden a pályán dől el.

- Miután aláírtam a szerződésemet megtörténtek az ilyenkor szokásos kézfogások, gratulációk, és akkor is azt mondtam, amit gondolok, nevezetesen egyelőre nincs mihez gratulálni. Gratulációnak akkor lesz helye, ha a pályára lépek, gólokat szerzek, nyer a csapat, megnyerjük a bajnokságot és a Magyar Kupát – mondta a támadó a 100%Fradi színes hetilapnak adott interjújában.

Azért mégiscsak megnyugtató, hogy aláírásra került végül a szerződés.
- Természetesen. Nem voltam türelmetlen, hiszen tisztában voltam azzal, hogy milyen nehéz a helyzet minden szempontból. Igyekeztem megkönnyíteni a vezetők dolgát, és nem jértam senkinek a nyakára, bíztam abban, hogy amiben megállapodtunk szóban, ahhoz mindenki tartja magát. Azt mondhatom, hogy Gellei Imre, Hermány Csaba, és Tepszics Ignác végig rendkívül korrektek voltak, és bár nem volt egyikünk sem könnyű helyzetben, mindenféle probléma nélkül zajlott le a szerződésem. Azt láttam, hogy a Ferencváros vezetői, és elsősorban Gellei Imre értékelték azt, hogy a nehéz helyzet ellenére is az Üllői úton képzelem el a jövőmet, én pedig tekintettel voltam végig a Ferencváros helyzetére.

Miért csak egy éves a szerződés?
- Azt hiszem a jelenlegi helyzetben érthető, hogy egyik fél sem gondolt többre. Számomra egyébként fontos a szakmai stáb összetétele is, és jelenleg például úgy írtam alá a szerződésemet, hogy Gellei Imrével még csak szóban állapodott meg a klub.

Mire számíthatnak a szurkolók tőled?
- Nem szeretek ígérgetni, soha nem is tettem. Remélem örömet okozok mindazoknak, akik szeretettel fogadtak. Köszönettel tartozom még azoknak az első osztályú kluboknak, melyek vezetői rendkívül korrektek, és türelmesek voltak velem szemben, és megértették, hogy számomra a Ferencváros volt az első, szemben az ő megtisztelő invitálásukkal. Sokan beszélnek mostanában arról, hogy milyen szörnyű viszonyok uralkodnak a magyar labdarúgásban, nos nekem szerencsére voltak pozitív élményeim is, mert több klubnál is nagyon korrektek voltak, és biztonságot jelentett az, hogy jelezték, amennyiben a Fradinál mégis olyan problémák merülnek fel, hogy a klub az NB II-ben sem tud elindulni, akkor is szívesen látnak.

Sokan a mai napig nem értik, hogy miért választottad végül a Fradit és az NB II-t.
- Vannak dolgok amiket nehéz megérteni, és nem is biztos, hogy muszáj mindig mindent érteni. Az idő egyébként is választ ad minden kérdésre. Egy év szerintem elég lesz ahhoz, hogy tisztán lásson mindenki. Remélem jövő nyáron mindenki érti majd, hogy miért választottam most a Fradit, mert addigra párszor magyarázatot adunk a pályán az értetlenkedőknek.