magyarfutball.hu

2014.01.13 Lázok János visszatért Paksra

Amint arról már beszámoltunk, Lázok János visszatért Paksra. A szimpatikus támadó nem tudott standard kezdőjátékossá válni Győrben, s miután a Tolna megyeiek a kiesés elől menekülnek, nagy szükségük van minden gólerős játékosra. A korábbi válogatott labdarúgó mielőtt elindult volna vissza Paksra nyilatkozott honlapunknak, s mint megtudtuk számára a csapattársak fognak legjobban hiányozni.

- Harmadik helyen zártuk az őszt, ennek nagyon örülök, ha viszont összeszámolom a saját játékperceimet, akkor azért van hiányérzetem. Nem ehhez szoktam, mindenhol, ahol eddig játszottam húzóember voltam, végigjátszottam a meccseket. Itt nagyon nagy volt a konkurencia, a legnagyobb, ahol eddig megfordultam. Nagyon hosszú volt a cserepad, így aztán kevesebbet játszhattak azok a játékosok, akiket szerződtetek, de ettől függetlenül örülök, hogy pár hónapot itt voltam. Most viszont már abban reménykedem, hogy a következő időszakban sikerül újra stabil csapattaggá válnom, és újra olyan gólerős lesz a játékom, mint amit elvár tőlem a közönség és én saját magammal szemben is.

- Mi fog a leginkább hiányozni Győrből?

- Nagyon gyorsan ment a beilleszkedés, mert nagyon hamar elfogadtak a társak, így leginkább a csapat fog hiányozni, éppen ezért sok sikert kívánok nekik, bízom benne, hogy elérik a maguk elé kitűzött célt.

- Az mekkora hátrányt jelentett számodra, hogy ugyan szó volt arról, hogy a felkészülés elején bekapcsolódsz, aztán ez az átigazolás annyira elhúzódott, hogy a Bajnokok Ligájáról is le kellett mondanod.

- Bosszantó, de senkit nem hibáztathatok az átigazolás miatt, csak saját magamat. Nem úgy mentek a tárgyalások, ahogy szerettem volna, nagyon döcögős volt, de hát így alakult, ezen már nem lehet változtatni. Amúgy se olyan ember vagyok, aki a múlton kesereg, most már csak előre tekintek.

- Ugye a két klub megállapodott arról, hogy már hétfőn délután bekapcsolódhatsz a Paks munkájába. Ez fontos volt számodra?

- Igen, miután úgy néz ki, hogy maradok Pakson, örülök, hogy a lehető leghamarabb csatlakozni tudok a csapathoz. Nyolc meccset játszottam ősszel az NB I-ben, Magyar Kupát és a Liga Kupát végig játszottam, tavasszal viszont szeretnék többet szerepelni. Ezért én mindent meg fogok tenni, hogy ismét húzóember legyen és segítsek a Paksnak, hogy előrelépjen a tabellán és ne legyenek kiesési gondjai. Aztán hogy a nyáron mi lesz azon még nem gondolkodom, de ha maradni fogok Pakson, valószínű akkor sem leszek elégedetlen.