magyarfutball.hu

2008.01.15 Kuttor hivatalosan is a Haladásé

Közel húsz évnyi NB I-es szereplés után búcsúzik az élvonaltól Kuttor Attila. A 38. életévében járó védő már jó ideje foglalkozott a távozás gondolatával, sejthető volt, hogy a Haladáshoz igazol a Siófoktól.

Tóth Miklós, a Szombathelyi Haladás manager igazgatója a nyugat.hu-nak elmondta, hogy a 38 éves válogatott védő 2008. június 30-ig a vasi megyeszékhelyen folytatja pályafutását. A megállapodás egy évre szóló opciós jogot is tartalmaz, így ha mindkét fél úgy gondolja, nyáron meghosszabbíthatják azt.

A Balaton-partján bíztak abban, hogy az új edző személye meggyőzi a rutinos játékost a maradásban, a csapat keddi vacsoráját követően Kuttor Attila és Aldo Dolcetti le is ültek tárgyalni a folytatásról. A szakember támaszkodott volna a védő rutinjára, de Kuttor már nem vállalt újabb hónapokat az élvonalban, döntését a családjával egyetértésben hozta meg. Bár a játékosnak még élő szerződése van a Siófokkal, Nemes Ferenc klubtulajdonos az ügy emberi oldalát nézve nem tartotta vissza Kuttort.
A védő azonban nem hagy fel a labdarúgással, "csökkentett módban" Szombathelyen futballozik tovább. Kuttor a bajnoki meccsekre biztosan beszáll majd, de heti 3-4 edzésnél többet nem kötelező vállalnia Csertői Aurél csapatánál. Az ő rutinja nagyon sokat érhet a feljutásra pályázó együttesnél, ahol egyébként egy igazi baráti társaság állt össze. Köztudott, hogy Illés Béla, Csertői Aurél, Kuttor Attila, Halmai Gábor (és a szombathelyi akadémiában is érdekelt Kóbor László) üzleti kapcsolatban is állnak egymással a Contactsped szállítmányozási cég révén, de a labdarúgásban is remek "teamet" alkot(hat)nak.
Illés Béla egyébként egy picit fellélegezhet: mint ismert, ő a magyar rekorder az élvonalban lejátszott meccsek számát illetően (2005-ben megelőzte ezen a téren a tatabányai Szabó Györgyöt). Kuttor kezdte megközelíteni Illés rekordját, sokak szerint egyik fő motivációs erő az volt a védő számára, hogy ezt megdöntse, de a jelek szerint erre már aligha kerül sor...