magyarfutball.hu

2022.09.14 Kuttor Attila visszatért Mezőkövesdre!

kép
Kuttor Attila játékosként szerepelt a Diósgyőr, a Videoton, a Győr, az MTK, a Debrecen, a Siófok és a Haladás csapatában. Mezőnyjátékosként 560 mérkőzéssel csúcstartó a magyar élvonalban. Ugyan elsősorban védőként játszott, ennek ellenére 49 gólt szerzett az NB I.-ben. Kuttor Attila 1993-2004 között 19-szer szerepelt a magyar válogatottban, utolsó találkozóján gólt szerzett a japánok ellen. Régi-új vezetőedzőnk, 2015-ben mutatkozott be az élvonalban, amikor is a Haladást irányította egy idegenbeli Lombard Pápa elleni mérkőzésen. A szakember az Illés Akadémiánál, a Haladásnál, valamint a Videotonnál dolgozott az utánpótlásban, mielőtt 2017 októberében Mezőkövesdre szerződött. Első bajnoki mérkőzésén 2017. október 21-én 1-1-es döntetlent játszott együttesünk a Paks vendégeként az OTP Bank Liga 13. fordulójában. Csapatunkkal az első évben a 9. helyen végzett az élvonalban, majd irányításával egy évvel később a 6. helyet szerezte meg együttesünk. Kuttor Attila vezetésével a legnagyobb sikerét a 2019-2020-as szezonban érte el csapatunk, miután a bajnokságban a 4. pozíciót szereztük meg, míg a Magyar Kupában ezüstérmesek lettünk. A szakember és klubunk útjai 2020 novemberében váltak el. Kuttor Attila eddig összesen 97 mérkőzésen irányította csapatunkat az élvonalban, mérlege 35 győzelem 25 döntetlen és 37 vereség.
Ezt követően a Vasas élére nevezték ki a szakembert 2021 júniusában, akinek a vezetésével a fővárosi gárda bajnokként jutott fel az élvonalba a 2021-2022-es szezonban. Az OTP Bank Ligában 7 mérkőzésen irányította a Vasast.

Kuttor Attila mintegy 2 év után tért vissza Mezőkövesdre.

– Nagyon szép három évet töltöttünk itt a kollégákkal, pozitív emlékeket őrzök erről az időszakról. Talán annak a hároméves periódusnak az eredményei is hozzájárultak ahhoz, hogy most újra itt lehetek. Természetesen azért fogok, illetve fogunk dolgozni, hogy a csapat minél eredményesebben szerepeljen a folytatásban – emelte ki Kuttor Attila.