magyarfutball.hu

2005.10.31 Kovács Zoltán: Hallottam a nagy reccsenést

Kovács Zoltán számára befejeződött az őszi idény. Az Újpest csatára mindössze fél percet töltött a pályán szombaton a Pápa elleni találkozón, amikor sérülés miatt le kellett cserélni. Harminc másodpercet játszott.

Arra, hogy igen súlyos a baj, csak vasárnap reggel derült fény. Kovács Zoltán térdét megröntgenezték, és kiderült, hogy a 20-szoros válogatott labdarúgó keresztszalag-szakadást szenvedett, így legközelebb csak tavasszal léphet pályára.

"Nagyon elkeseredett vagyok – mondta a támadó. – Olyan jól alakultak a dolgaim: vezetem a góllövőlistát, visszakerültem a válogatottba, eredményesen szerepel a klubcsapatom is, és tessék, most itt van ez a sérülés. Nem is emlékszem pontosan, mi történt, csak az jut eszembe, hogy hallottam a nagy reccsenését, ahogyan szakadt az ízület. A kivizsgáláson kiderült, hogy nagy a baj, hónapokat kell kihagynom. Azt még nem tudom megmondani, hogy mikor operálnak, de mindenképpen műtétre van szükség. Az Újpest vezetői már hívtak, megnyugtattak, hogy minden szempontból támogatni fognak, és jelentkeztek már a társaim is, akik jobbulást és mielőbbi visszatérést kívántak nekem. Szombaton sérültem meg, de már mától arra készülök, hogy mielőbb egészséges legyek, és hogy pályára léphessek."

A lila-fehéreknél fejtörést okoz a gólzsák helyettesítése, hogy ki szerepeljen a csatárposzton, mert így Feczesin Róbert gyakorlatilag egyedül maradt, ugyanis Kovács Zoltánon kívül Rajczi Péter sem egészséges. Az újpestiek szerencséje az, hogy Feczesin Róbert egyre jobb formába lendül, hiszen hét közben a Makó, szombaton pedig a Pápa ellen rúgott két gólt.

"A Pápa elleni meccs az első rúgott gólig volt nehéz – mondta Feczesin Róbert. – Kicsit döcögősen indult a találkozó, de tegyük hozzá, hogy Kovács Zoltán sérülése is megzavart bennünket. Az első gól után már látszott a két csapat közti különbség. Ez még akkor is igaz, ha a befejezéseknél nem volt igazán szerencsénk, most nem jött ki úgy a lépés, mint korábban a Pécs, vagy a Tatabánya ellen, amikor öt gólt rúgtunk. Mindenesetre ez a meccs felhívta a figyelmünket arra, hogy jobban kell kihasználnunk a helyzeteket. A sérülések miatt nagyobb felelősség és teher hárul rám, de én továbbra is jól akarok futballozni. Ebben sokat segít, hogy érzem az edzők és a társak bizalmát."