magyarfutball.hu

1989.06.01 Kovács Kálmán a franica Auxerre csapatához tart.

forrás: Népsport
Kovács Kálmán, a Bp. Honvéd labdarúgója ígéretes tehetség. Mi sem természetesebb, mint hogy külföldi klubok képviselői figyelemmel kísérik pályafutását. Tavaly már komoly ajánlata volt a francia Toulon együttesétől, de végül nem lett semmi, a szerződésből, pedig egymillió dollárt ígértek a franciák.

Most, a bajnokság végén lejár Kovács szerződése a Bp. Honvéddal. Annak ellenére, hogy ő is benne volt a bundaügyben, és hosszú ideig nem léphetett pályára, nem felejtkeztek meg róla a külföldi profi egyesületek. Amióta újra játszik, szinte egymásnak adják a kilincset a játékosszerzők. A sok ajánlat közül jelenleg a francia Auxerre tűnik a legkomolyabbnak, de ott vannak még a sorban a görögök és az NSZK-ból is voltak megfigyelők.

Hogy végül is hová fog szerződni Kovács Kálmán, ma még nem lehet tudni, de több mint valószínű, hogy nem marad Magyarországon. Mint mondta, fejlődése szempontjából fontos lenne egy szerződés, hiszen itthon a mostani helyzetben az előrelépés nehezen elképzelhető. Odakint viszont gyorsan eldőlne, hogy egyáltalán mire is képes.