magyarfutball.hu

2014.05.20 Már nem Bozsik az edző Tatabányán

A Tatabánya FC vezetése a mai napon felmentette a munkavégzés alól Bozsik Péter vezetőedzőt, egyúttal kezdeményezte a futballszakemberrel megkötött szerződés felbontását. A hátralévő két fordulóban Plotár Gyula irányításával készül tovább az alakulat.

A játékosok és a csapat teljesítménye a szezon folyamán messze elmaradt a vezetők, a szurkolók, valamint a klub tradíciói által támasztott elvárásoktól. Annak ellenére, hogy rendezett körülményekkel, megfelelő infrastrukturális hátérrel és az NB II-es átlagnak megfelelő költségvetéssel vághatott neki a bajnokság kezdetének a futballcsapat. A gyenge őszi szereplés után a vezetőedző által javasolt hat új játékos szerződtetésével kívánta elérni a bennmaradást a klubvezetés, ezért érthetetlen, hogy a csapat képtelen volt eredményesebbé válni, és még az őszi teljesítményt sem tudta hozni pontszámban.
Az NB III-as bajnokságban való részvétel elképzeléseink szerint csak átmeneti lesz, szeretnénk a legrövidebb időn belül visszakerülni a másodosztályba. Ehhez azonban az alapoktól kell ujjászerveznünk a felnőtt csapat működését, a megfelelő szakmai vezetők bevonásával, több lehetőséget biztosítva saját nevelésű fiatal játékosainknak.
Ehhez kérjük a klub szurkolóinak és szimpatizánsainak kitartását,és további buzdítását.
Tatabánya FC és a tulajdonos képviselője