magyarfutball.hu

2003.06.24 Videoton: Jött három új játékos

Nem úgy sikerült a Videoton bemutatkozása az UEFA-Intertotó-kupában, ahogy azt a fehérváriak remélték. Hiába vezetett Dunaújvárosban Csank János együttese az első játékrészben már két góllal, a vendégek a második félidőben három perc alatt egyenlítettek, és mivel az eredmény később már nem változott, a Marek Dupnica kedvezőbb helyzetben várhatja a visszavágót.

Csank János korábban úgy nyilatkozott, csapatának rengeteg előkészületi mérkőzésre van szüksége, ugyanis segítőivel így tud kellő alapossággal szakmai véleményt alkotni a lejárt szerződésű labdarúgókról, valamint a szükséges erősítésekről.

A vasárnapi dunaújvárosi mérkőzés tudósításában arról számoltunk be, hogy négy román labdarúgó vesz részt a piros-kékek edzésein, ám Szigli István sportigazgató kedden ezt cáfolta. Ugyanakkor elmondta, hogy a ZTE kapusa, Turi Géza és a siófokiak középpályása, Schwarcz Zoltán már a Videotonnal tréningezik. Kedden Koller Ákossal is megállapodtak a Videoton elöljárói, a védő személyében újabb siófoki futballista követi korábbi mesterét Székesfehérvárra. Az elmúlt évi játékoskeretből Végh Zoltán visszatért az MTK Hungáriához, míg Terjék Lajos iránt Újpestről érdeklődnek.
Legalább ilyen fontos kérdés persze a fehérvári labdarúgás számára, hogy Székesfehérvár önkormányzata továbbra is támogatja az együttest. Három évvel ezelőtt az önkormányzat mentette meg a csapatot a megszűnéstől, és szerzett százszázalékos tulajdont a kft.-ben. Az igény az volt 2000-ben, hogy egyre több befektetőt vonjanak be a működtetésbe, és jelentősen csökkentsék, sőt, ha lehet, szüntessék meg a város tulajdoni részét. Három év alatt csak kevés valósult meg az elképzelésekből; úgy tudni, a sportra fordított városi pénz több mint a felét, azaz körülbelül 500 millió forintot még tavaly is a futballra költöttek. Az önkormányzat az elmúlt napokban úgy határozott, hogy tovább támogatja a sportvállalkozást, ugyanakkor viszont – a futball-liga ajánlását is figyelembe véve – a kft. vezetői arról döntöttek, hogy 25–30 százalékkal csökkentik a társaság költségvetését.