magyarfutball.hu

2007.07.17 Sikerült megtartani a kulcsjátékosokat Székesfehérváron

Jó és rossz hírek is érkeztek a Fehérvár FC-től: a csapatnak ugyan sikerült megegyeznie több kulcsjátékossal a folytatásról, azonban az Alba Volán Zrt. csődeljárást indított a klub ellen.

Nincs csődeljárás - csak fizetési felszólítás
Fizetési felszólítást küldött az Alba Volán, de annak összegszerűségét hivatalos formában, az előírt 15 napon belül vitattuk, így a felszámolási eljárás jogilag nem indítható meg. Mivel jó kapcsolatot ápolunk a cég vezérigazgatójával, így személyes találkozó alkalmával tisztázzuk a tartozás összegét és átütemezését" - mondta Gál az MTI-nek.
Eldőlt, hogy Koller Ákos, Simek Péter, Farkas Balázs és Sitku Illés is a Fehérvár FC-nél marad a következő szezonban. A klub hivatalos honlapjának híre szerint a vezetőségnek mind a négyükkel sikerült megállapodnia a folytatásról.

Sitku esetében még történhet változás, ugyanis az előző szezon második felét Törökországban töltő csatár újra külföldre távozhat, amennyiben augusztus 31-ig ajánlatot kap.

Rossz hír viszont, hogy az Alba Volán Zrt. állítólag csődeljárást indított az egyesület ellen. A vállalat azzal indokolta az eljárást, hogy a klub nem rendezte velük szemben a tízmillió forintos elmaradását.

Gál László ügyvezető az MTI-nek elmondta, hogy reményeik szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége augusztus 26-i ülésén felülbírálja a fellebbviteli bizottság azon döntését, amely megvonta az egyesülettől az átigazolási jogot, amiért nem rendezte a Kecskemét felé a már Ausztriában futballozó Csizmadia Csaba nevelési költségét.