magyarfutball.hu

2004.07.01 Klausz László a szavát adta

Szombathelyen a következő szezonra egy gólerős csatár igazolását tervezik, és a korábbi 27-szeres válogatott játékos, Klausz László szóban már megegyezett velük, és akár már ma aláírhatja új szerződését.

Feljutó együttesként erős középcsapat kialakítása volt a cél, ám végül csak osztályozó mérkőzés segítségével tudta a Haladás megőrizni első osztályú tagságát – és ennek oka a vészes gólszegénység volt. A lejátszott 32 mérkőzésen mindössze tizenkilencszer voltak eredményesek a csapat támadói.
Nos, Szombathelyen a következő szezonra egy gólerős csatár igazolását tervezik, és a korábbi 27-szeres válogatott játékos, Klausz László szóban már megegyezett velük, és akár már ma aláírhatja új szerződését. A 33 éves futballista pontosan tíz éve, 1994. június 4-én a Győri ETO színeiben játszotta utolsó mérkőzését a magyar első osztályban – a Haladás ellen.

– Tíz évet profiskodott külföldön, játszott Franciaországban, Németországban és Ausztriában is. Miért döntött a hazaköltözés mellett?
– Már régóta terveztem, hogy visszatérek Magyarországra – mondta Klausz László. – Tíz évet húztam le légiósként, és elegem lett. Ennél is fontosabb volt, hogy a gyerekem szeptemberben kezdi az iskolát, így a feleségem és ő mindenképpen hazaköltözött volna. Sokáig gondolkodtam, hogy maradjak-e, így éppen kapóra jött a szombathelyiek ajánlata.
– Szóban már megegyezett a Lombard vezetőivel, írásban mikor kötelezi el magát?
– A héten mindenképpen aláírom a szerződésemet. Ha én egyszer a szavamat adom valamire, akkor az úgy is lesz.
– Gondolom, tisztában van azzal is, hogy a Haladás az elmúlt szezonban összesen tizenkilenc gólt szerzett, és majdnem kiesett az élvonalból…
– Természetesen figyelemmel kísértem a magyar futball eseményeit. A Haladás néhány mérkőzését láttam is, és elmondhatom, sokkal többre hivatott ez az együttes, mint amit az elmúlt szezonban mutatott. Fiatal a csapat, és a rutinosabb játékosokkal együtt – elsősorban Illés Bélára gondolok – sikeresek lehetünk. Tudom azt is, hogy ebben a városban nagyon szeretik a futballt, és sok ezren jártak a mérkőzésekre, annak ellenére, hogy nem volt valami acélos a gárda. Remélem, augusztustól már stabilabb együttesnek és a góljaimnak is tapsolhatnak majd a drukkerek.