magyarfutball.hu

1991-01-03 Jenei Imre lett a Debrecen szaktanácsadója!

forrás: MTI
A hosszabb ideje huzódó tárgyalások és nemritkán heves viták után jelentős változások történtek az uj esztendőben a Debreceni VSC NB I-es labdarugó csapatának irányitásában. A korábbi vezető edző,, Szabó Béla és Jankovics Sándor pályaedző bucsut intett, s ezt követően a szakosztályvezetés döntése értelmében a régi gyakorlatnak megfelelően alakitották át a szakosztályt. Ennek lényege: egyetlen edző irányitja a csapat szakmai munkáját. Az uj szakvezető Nagykaposi Elemér, aki a 60-as és 70-es években a Debreceni VSC kiváló labdarugója volt, legutóbb pedig Hajduböszörményben edzősködött éveken át.

Örömhirről is hirt adott Jakab Sándor, a DVSC ügyvezető elnöke: elmondotta, hogy Jenei Imre - aki a mult év végén három mérkőzésen már segitett a szakosztálynál - 1991 junius 30-áig elvállalta a DVSC-nél a szaktanácsadói munkakört.

- Természetes volt a döntésünk - mondta az ügyvezető elnök -, amennyiben Jenei Imre valamelyik nagy nyugati klubtól kap ajánlatot, akkor a jelenleg megkötött megegyezést kölcsönös egyetértéssel megváltoztatjuk. Ha nem, akkor junius 30-ig ellátja a szaktanácsadói feladatokat a volt román szövetségi kapitány.

A DVSC labdarugói pénteken kezdik meg a a felkészülést Debrecenben. Valamennyi játékos egészséges, s részt vesz az előkészületekben. Még a mult év őszén sulyosan megsérült, Romániából igazolt Toderás is ott lesz az első foglalkozáson.