magyarfutball.hu

2009.12.23 Visszavonul a Loki válogatott csatára

A dvsc.hu beszámolója szerint befejezi pályafutását Kerekes Zsombor, a DVSC-TEVA korábbi kilencszeres válogatott csatára. A 36 esztendős futballista szerződése december végén jár le és a vezetéssel együtt úgy döntött, nem hosszabbítják meg a kontraktust.

Kerekes három részletben, 2000-től 2003-ig, a 2004-2005-ös szezonban, illetve 2007-től erősítette a DVSC-TEVA együttesét, külföldön pedig megfordult a kínai Tianjin Teda és a holland Willem II együttesében is. A válogatottban kilenc alkalommal lépett pályára és két gólt szerzett, egyet a franciák, egyet pedig az észtek ellen.
- Egy olyan játékos akasztotta szögre a profi labdarúgásban használt cipőjét, aki az elmúlt tíz esztendőben meghatározó embere volt a város labdarúgásának. Kerekes Zsomborral kapcsolatban egy történetet szeretnék elmondani, ami nagyszerűen megmutatja az emberi kvalitását, Lokihoz való ragaszkodását. Amikor visszatért Kínából, a klub egyéves szerződést kötött a játékossal. A következő bajnokság annyira jól sikerült számára, hogy Zsombor bekerült a válogatottba, gólt rúgott a franciáknak Metzben, majd kapott Hollandiából egy ajánlatot. A játékos ebben az esetben szabadon távozhatott volna, úgy, hogy a klub anyagilag nem profitál a szerződésből. A támadó azonban megkeresett bennünket, közölte, van egy ilyen lehetősége, de szeretné meghosszabbítani a szerződését, hogy a DVSC is jól járjon. A klub ekkor kétszázezer euróét (ötvenmillió forint) étkesítette Kerekes Zsombor játékjogát, ami nem kis bevétel egy magyar labdarúgócsapat számára. Azt gondolom, ez a néhány évvel ezelőtti történet pontosan megmutatja, milyen ember is ő, és mennyire fontos is neki ez a klub. Ha amatőrként még folytatja, akkor sok sikert kívánunk pályafutásához a sportban, illetve a magánéletben - kommentálta a csatár döntését Szima Gábor klubelnök a dvsc.hu-n.