magyarfutball.hu

2013.07.15 Kenesei: "36 évesen is kiugró szezont várok magamtól" - Pápán folytatja

Kenesei Krisztián két évre szóló szerződésben állapodott meg a Lombard Pápa csapatával - erről a csatár számolt be a csakfoci.hu-nak. A futballista elmondta, 36 évesen is kiugró szezont vár magától, ami a számok nyelvére lefordítva 10 gólt jelent. Az MTK részéről és az NB II-ből is mutatkozott érdeklődés a rutinos támadó iránt, aki bízik benne, hogy a vasi szurkolók tudják, a döntése nem a Haladás ellen szól.

Nem hosszabbított szerződést a Szombathelyi Haladás csapatánál Kenesei Krisztián, a labdarúgó inkább a távozás mellett döntött, de már akkor leszögezte, érez magában még annyit, hogy egy-két évig a magyar élvonalban szerepeljen. A futballista a Lombard Pápánál talált új otthonra, kétéves szerződést kötött a Veszprém megyei alakulattal.

– Az első év a biztos, utána megnézzük, milyenek a tapasztalatok. Igazából Maric sérülése után pörögtek fel a dolgok, de Bíró Péter tulajdonos azt mondta, már egy hónappal ezelőtt is felmerült volna a nevem, korábban is szeretett volna leigazolni. Most tárgyaltunk és gyorsan megállapodtunk. Felmerült a nevem az MTK-nál is, érdeklődés volt, de hivatalosan nem jeleztek vissza. Volt ajánlatom az NB II-ből is, de a legfontosabb számomra az volt, hogy az NB I-ben tudjak továbbra is játszani. Extra bizonyítási vágy fűt, és lehet, hogy furán hangzik egy 36 éves játékostól, de kiugró szezont várok magamtól. Tavaly is meglett volna a 10 gól szerintem annak ellenére, hogy keveset játszottam, ezt szeretném elérni – mondta a csatár a csakfoci.hu-nak.

Az átigazolás mindenképpen pikáns, hiszen a Haladás és a Lombard Pápa az utóbbi években erőteljesen rivalizál egymással.

– Öt szép évet töltöttem Szombathelyen, és persze, akár meg is találhatnának a szombathelyi szurkolók, de talán ők is tudják, hogy a döntésem nem a Haladás ellen szól, hanem annak, hogy az élvonalban tudjak maradni – mondta ezzel kapcsolatban Kenesei.