magyarfutball.hu

2001.09.02 Bicskei Bertalant Gellei Imre váltja a Válogatott élén!

Az újabb lecke immáron kapitányválságot is okozott idehaza, hiszen az MLSZ mai rendkívüli ülésén leváltották Bicskei Bertalant, helyére ideiglenes megbízatással Gellei Imre, az U 21 trénere került.

A rendkívüli összejövetelt mindenekelőtt Puhl Sándor, egykori világhírű játékvezetőnk, a JB jelenlegi elnöke, az MLSZ egyik alelnöke szorgalmazta, ő ugyanis már régóta elégedetlen volt a látottakkal, s nála Tbilisziben telt be végleg a pohár. A téma aztán természetesen Bicskei Bertalan szövetségi kapitány leváltása volt, s hogy nem csupán a hirtelen felindultság indokolta a grémium összehívását, azt híven jelzi, hogy az elnökségi tagok zöme ugyancsak elégedetlenségének adott hangot Bicskeit illetően, továbbá a váltást sürgette.

Mindezt megnehezítette, hogy Bicskeinek élő szerződése van - mellesleg ezért maradhatott a posztján például a litvánok elleni hazai 1-1 után is. Az egyoldalú szerződésbontás esetén ugyanis komoly összeg járna a szakvezetőnek, márpedig Bicskeinek esze ágában sem volt lemondania, s a közös megegyezésre sem hajlandó.

Aztán dr. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke telefonon közölte a dunavarsányi edzőtáborban lévő Bicskeivel, hogy azonnali hatállyal felbontják a szerződését. Miután az elsőszámú jelölt, Garami József, az MTK szakmai igazgatója rövid gondolkodás után nem vállalta a feladatot, a szövetség első embere felkérte Gellei Imrét az U21 válogatott szakvezetőjét, hogy a Románia és az Olaszország elleni találkozókon ideiglenes jelleggel lássa el az A-válogatott szövetségi kapitányi feladatait is, amire a tréner rábólintott, sőt, megtiszteltetésnek vette a kinevezést. Az MLSZ vezérkara a részletekről ma este részletesen egyeztet Gelleivel.

Bicskei Bertalan, a magyar labdarúgó-válogatott menesztett szövetségi kapitánya: "Vasárnap este a dunavarsányi edzőtáborban hívott fel Bozóky Imre, az MLSZ elnöke és tájékoztatott a döntésről. Nem lepett meg a határozat, hiszen másfél éve minden meccsre úgy készültem, amennyiben kikapunk, számíthatok rá, hogy felállítanak. Nagyon szurkolok a csapatnak, hogy a hátralévő két vb-selejtezőn minél jobb eredményt érjen el."

Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya: "Nagyon váratlanul ért a felkérés, ami természetesen óriási megtiszteltetés a számomra és komoly szakmai kihívást is jelent. Nem tervezek komoly változtatásokat a keretben, a szerdai románok elleni vb-selejtezőn az a célom, hogy olyan együttest küldjek pályára, amelyik hittel, becsülettel hajtja végig a mérkőzést és úgy zárja a 90 percet, hogy amiatt senkinek ne kelljen szégyenkeznie. Hosszabb távra nem tervezek a felnőtt együttesnél, mert nem tudom, hogy mennyi időre szól a megbízatásom."