magyarfutball.hu

Magyarország Németh Hunor (Győr 2007.03.16 - )

alias
Németh Hunor Vajk
nemzetiség
Magyarország
életkor
17 éves
poszt
középpályás
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
FC København
2023 -
eredmények / elismerések
?
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.11.03, 13:45
    Ismét a Magyar utánpótlásképzés sikeréről olvashatunk. Ja, nem. Ez a gyerek Birkerödben kezdett focizni 5 évesen, köze nincs a hazai viszonyokhoz. Viszi is valamire. Győrben született, és egy évesen mentek ki a szülei. Azóta csak látógatóba jöttek haza. Dán Magyar kettős állampolgár, a fater Tamás a győri bercsényibe járt és boxolt, az anyuka meg Wacha Judit volt triatlonista.

    Németh Hunor Vajk már most nagyon komplex játékos, nagyon jó fizikuma van, nagyon határozott, a kapu előtt is. Hatalmas tehetség, aki fejben is teljesen rendben van. Nagyon szép jövő áll előtte!

    Az apuka 2016-os beszámolójának egy része:
    .
    "Nagy hangsúlyt fektetnek U12-ig az egy az egy elleni játékra, hogy abban fejlődjenek a srácok, mert elsősorban focistákat akarnak nevelni, nem erős csapatot. Az később jön a képbe. Így eredménykényszer egyáltalán nincsen, minden tanulásként van felfogva. Természetesen győzni akarnak a gyerekek, ez nem is kérdés, ez elemi ösztön."

    Nem menjunk el amellett, hogy az edesapja gyerekkora ora aktivan foglalkozott vele (a cikk nem irja, de gondolom mentalisan is). Van ebben nemi parhuzam Szoboszlai s Nemeth kozott.
    Ugyanakkor sokan fujnak a hazai edzokre, meg a kivalasztasra meg mindenre, de valamiert nem akarjuk mindezek mogott eszrevenni a tarsadalmi problemat: a gyerekek tobbsege mentalisan nem eros, nincs meg a mindenaron akaras, az atmegyek a falon mentalitas. Tisztelet a kivetelnek, de azok akik valoban akarnak, azokat visszahuzzak, mert nem eleg "versengo" a kozeg, nem szakadnak meg minden edzesen.

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2982281