magyarfutball.hu

2004.06.04 Garami lett az MTK vezetőedzője!

Csütörtök délután végérvényesen eldőlt, hogy a távozó Egervári Sándor helyett a továbbiakban Garami József irányítja majd a szakmai munkát.
Újonnan kinevezett vezetőedzőnk a csütörtöki bejelentést követően nyilatkozott weblapunknak új kinevezélséről, s jövőbeli terveiről:
-Nem számítottam rá, hogy erre a kinevezésre sor kerül majd, de úgy gondolom, ha valakinek felkínálják egy olyan patinás klub kispadját, mint az MTK-é, azt el kell fogadni. Bár korábban más tervek voltak, a vezetés végül úgy döntött, hogy engem bíz meg a vezetőedzői feladatok ellátásával. Néhány napig gondolkoztam, mérlegeltem, felmértem a pozícióval járó feladatokat, majd úgy döntöttem belevágok, s kilencvenhét után ismét leülök a kék-fehér kispadra. Feladatunk nem lesz könnyű, hiszen csapattá kell összeállítanunk egy újonnan formálódó keretet, melynek a fiatalokkal kiegészülve, rövid időn belül ütőképes gárdává kell kinőnie magát.
Edzői szempontból ez egy roppant nehéz feladat, de mint minden feladatnak, ennek is meg van a maga szépsége. Június 21-én kezdjük meg a felkészülést, s előreláthatólag Magyarországon edzőtáborozunk majd. Több játékosnak lejár a szerződése, akiknek egyrésze távozik, másik felével minden bizonnyal tárgyalásokat kezd a klubvezetés a folytatásról. Remélem, hogy a hiányposztokra sikerül majd igazolnunk néhány tehetséges labdarúgót.