magyarfutball.hu

2019.05.08 Callum Styles aláírta első profi szerződését a Shakers csapatával!

Callum 2016 márciusában érkezett a Gigg Lane-re, miután a Burnley elengedte, és nem sokkal később a Shakers próbajátékát követően ösztöndíjat ajánlott neki. Gyorsan fejlődött az ifjúságiak között, nem sokkal később bemutatkozott az ifjúsági csapatban, de a tavalyi szezon utolsó mérkőzésén az első csapatban is bemutatkozott, amikor a Southend United elleni mérkőzésen a kispadról érkezett a Gigg Lane-en.
kép
Ezzel Callum lett az első olyan játékos, aki az új évezredben született, és a labdarúgó-bajnokságban is pályára lépett.

A Ryan Kidd ifjúsági csapatában végzett kemény munkája, elkötelezettsége és következetessége az idei szezonban az első csapatban való további szereplésekkel kamatozott, többek között a Fleetwood Town elleni 0-0-s döntetlennel a Boxing Dayen, ahol debütált a klub színeiben a Football League-ben.

Ryan Kid, az ifjúsági csapat menedzsere így nyilatkozott: "Callum az előző szezon végén érkezett hozzánk, miután meglepő módon elengedték a Burnley FC-től. Mark Litherland jó néhány évvel ezelőtt dolgozott együtt Callummal, és azt mondta, ő a legjobb tehetség, akit valaha edzett.

"Több Championship-klubot is megelőztünk az aláírása miatt, és nem sok idő telt el, mire tudtuk, hogy egy különleges emberrel van dolgunk az épületben. Callum ebben a szezonban új magasságokba fejlesztette az összjátékát, és a munkabírása most már megfelel kétségtelen tehetségének".

Callum szombati, Chesterfield elleni második félidei szereplését követően az új menedzser, Lee Clark örömét fejezte ki a fiatalemberrel kapcsolatban.

"Láttam egy pillantást a fiatal Callumra az edzőpályán, és azt gondoltam, hogy van bennünk valami, de aztán láttam őt, amikor a Chesterfieldben pályára lépett, és hűha - fantasztikus volt. Hihetetlen tehetség és egy nagyon különleges játékos. Nagyon lenyűgöző volt, amikor pályára lépett a mérkőzésen, és ő, George Millerrel együtt, nagy különbséget tett."