magyarfutball.hu

2006.06.18 Illés Béla döntött: befejezi pályafutását!

Amitől az MTK szurkolók már hosszú ideje tartottak most bekövetkezett, az MTK újkori történelmének legnagyobb alakja Illés Béla úgy döntött befejezi az aktív pályafutását.

Az NBI-es gólrekorder az utolsó pillanatig nyitva hagyta a kérdést, hogy harmincnyolcévesen vállal-e még egy szezont, vagy sem, ám végül úgy döntött, nincs tovább. Szögre akasztja a stoplist, s húsz gyönyörű évet követően, amelyet a futballban eltölthetett befejezi az aktív játékot.
Persze erre a döntésre már lehetett számítani, ám mindenkinek, aki a kék-fehér színekért rajong, s részese lehetett Illés remek MTK-s korszakának nagy fájdalmat jelent, a "Király" döntése.
Béla a következőképpen kommentálta a döntést weblapunknak.
-Sokat gondolkodtam, s végül úgy döntöttem, befejezem az aktív játékot. Húsz csodálatos év van a hátam mögött, büszke vagyok mindarra, amit a futballpályán elértem, így nyugodt szívvel fejezem be pályafutásomat.
Tizenegy csodálatos évet töltöttem a Hungária körúton, otthonommá vált a Hidegkuti Stadion, így nehéz szívvel hagyom el az egyesületet. Mindig szívesen fogok visszagondolni az MTK-ra, az ott szerzett aranyérmekre, gólkirályi címekre, kupagyőzelmekre. Számomra a kék-fehér szín örök szerelem marad, így bizton számíthatnak rám a szurkolók, hogy ezt követően is sűrűn megfordulok majd az MTK hazai összecsapásain. Ami pedig a szurkolókat illeti: Köszönöm nekik a tizenegy MTK-nál játszott évem alatt felém tanúsított szeretetet, s ennek állandó kinyilvánítását. Mindig is jól esett, amit tőlük kaptam.

Az MTK-nál természetesen nem csak a szurkolók, de a vezetés, s a játékosok is mind a mai napig nagy becsben tartották a rutinos középpályást, aki nem csak nyugalmat sugárzott az öltözőben és a pályán egyaránt, de példát is mutatott a fiatal keretnek, erről beszélt weblapunknak Domonyai László klubigazgató:
- Fantasztikus alakja a magyar labdarúgásnak, s talán még ennél is nagyobb egyéniség az MTK számára. A csapat évzáró vacsoráján részt vett Sándor Károly, az MTK legendás egykori játékosa is, aki ünnepi beszédében azt mondta, hogy soha, senkit Hidegkuti Nándoron kívül így nem szerettek az MTK-nál, mint Bélát. Nem hitte volna, hogy valaha lesz olyan labdarúgó az egyesületnél, akiért ilyen kitartóan, és töretlenül rajonganának a szurkolók. Azt hiszem ezek a dicsérő szavak mindent elárulnak Illés Béláról, s az ő nagyságáról.

Hasonlóképpen vélekedett Végh Zoltán csapatkapitány is, aki szerint egy nagy példaképp távozik az egyesülettől:
-Büszkék vagyunk, hogy eddig Béla csapattársai lehettünk. Kivételes játékosnak és embernek tartom Bélát, aki nagyon fog hiányozni nekünk mind az öltözőben, mind a pályán. Nálunk, fiatal csapatunknál mindig is példaként szolgált a játékosok számára, ő volt, akire a leginkább felnéztek a társak. Sajnálom, hogy befejezi, gyönyörű pályafutás volt az övé.

A játékos visszavonulásáról interjúkat, véleményeket, s további részleteket természetesen az elkövetkezendő nap olvashatnak weblapunkon, vagy akár a hétfői Nemzeti Sportban is, ahol külön is foglalkoznak az NBI-es mérkőzésrekorder pályafutásának lezárásával.

Sőt! Illéssel kapcsolatosan a Budapest Rádió (FM 88.1) hétfő este 20:35-kor kezdődő "Mi a pálya?" sportmagazinjában több interjút is hallhatnak a játékostársakkal, vezetőkkel, s magával az érintettel a visszavonulást illetően.

Mi nem is mondhatnánk mást, mint azt: Köszönjük Béla a csodálatos éveket, amelyeket a pályán, és legfőképpen az MTK-nál töltöttél.