magyarfutball.hu

Olaszország Costantino Giovanni (Messina 1984.10.03 - )

alias
Giovanni Costantino
Gio Costantino

"Constantino"
nemzetiség
Olaszország
életkor
39 éves
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
?
eredmények / elismerések
?

edző

pályafutás
FC Futura (utánpótlás)
2014 - 2016
Åland United
2016
Budapest Honvéd FC (asszisztens edző)
2016 - 2017
DAC 1904 (asszisztens edző)
2017 - 2018
Magyarország (asszisztens edző)
2018. július - 2021. május 19
MTK Budapest
2021. május 18 - 2021. október 4
eredmények / elismerések
UEFA Pro Licence
?
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.10.04, 19:58 (szerk.: 2021.10.04, 20:01)
    Az MTK-tól való távozása kapcsán:
    Én nem csodálkozom. Az elmúlt 3 hónapban háromszor kíséreltem meg a televízión keresztül végig nézni egy MTK meccset, mindháromszor a huszadik perc tájékán elkapcsoltam. Ingerszegény egy csapat volt. Volt. És marad is.

    Érthető, bár inkább azt rúgtam volna ki aki nem marasztalta Borist.

    Ezt már egyszer eljátszották mikor Feczkó Tamást elküldték - akkor is a 7.helyen álltak mint most amikor Borist kirugták! Akkor kiestek az nb1.-ből! Remélem most is!

    Reméljük ezzel az idén az MTK-nál is megjelenő agyatlan légiósdömpingnek is vége lesz, és legalább megpróbálkoznak a magyar fiataljaikkal

    Nagy buli volt emiatt kimaradni az EB stábból...

    Ezen nem is csodálkozom. Az előző szezonban nézhetők voltak az MTK meccsei, de most nem igazán láttam hogy mit is akarnak játszani, alig volt földön a labda, inkább csak céltalanul ívelgettek, ami nem volt jellemző a csapatra.

    sportigazgató nyáron miről tárgyalhatott vele? Figyu Balázs, hozom a nézhetetlen olasz stílust és teljesen eltüntetem ami eddig jellemző volt a csapatra. Oké Giovanni te vagy a mi emberünk.

    Nem értem, mi az elvárás a libáéknál? A Fracska, a Paks, a LOl Fidi, és a Postás jobb kerettel szokott játszani náluk mostanában.Idén még a Kisvárda ia jogosan előzi őket.Jó, most ott van a Honvéd is, de nem valószínű, hogy sokáig, mondom ezt Honvéd szurkerként.De most ha a libáék az ötödik helyen lennének, az nagy különbség lenne nekik?Ugyan már...

    Ha őt meglepte ez a döntés, akkor nagyobb a baj a fejében mint gondoltam! Nézhetetlen volt a játék! 35 éve vagyok MTK szurkoló, voltak nehezebb időszakok de ilyen rosszul összerakott csapatot még nem láttam!

    Várható volt. A játék akadozott elképzelés nélküli. A fiatalok helyett légiós temető. A fiatalok meg epizod szerepet kaptak.Az a fiatal pedig akit játszatott, még alkalmatlan az NB1-re. most már csak az a kérdés ki jön helyette?

    Ki sem kellett volna nevezni, felkészületlen. Lehet, hogy jó elemző volt, de edzőnek alkalmatlan.
    Remélem, csal vicc Teodoru !!!
    A tutyi-mutyi foci verhetetlen prófétája !!!
    Isten ments !!!

    Úgy érezhették hogy az eddigi teljesítmény alapján veszélybe került a BL csoportkör elérése...Szerintem ez a keret a tudásához megfelelő pozícióban helyezkedik el,de mentségemre szóljon,hogy én nem vagyok szakmai ember.

    Ennek a palinak semmi ralitásérzéke nincs !
    Gyötrelmesen rossz focival, óriási szerencsével szerepelt eddig az MTK. Gyakorlatilag minden meccsen az ellenfél dominált !

    Annyira nem volt vészes az MTK helyzete. Egy elég fiatal kerettel a középmezőnyben tanyáznak, ráértek volna az őszi idő végén levonni a konzekvenciát. Az a gond amúgy, hogy fél év/egy év alatt egyik edző sem tud érdemi munkát végezni. Nemhogy személyre nem tudja szabni a játékoskeretet vagy a szakmai stábot de még begyakoroltatni sem tud taktikát, játékrendszert. A külföldi edzőkkel szemben amúgy is még kevesebb a türelem ez egyrészt csak politikai pénzmosoda, másrészt meg kellhet a hely az ismerősnek vagy az ismerős ismerősének...

    A ZTE ellen olyan lélektelen játék volt hogy nemigaz. Egy épkézláb támadásuk nem volt. A ZTE közepes játékkal is simán nyert. Szerintem jó döntés volt meneszteni!

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2853233
    https://ulloi129.hu/2021/10/04/edzojet-vesztette-az-mtk/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.05.23, 17:04
    A MAGYAR VÁLOGATOTTÓL ÉRKEZIK ÚJ VEZETŐEDZŐNK

    Marco Rossi segítője, a magyar labdarúgó válogatott pályaedzője veszi át az MTK Budapest labdarúgócsapatának irányítását. Az olasz szakemberrel 2+1 éves szerződést kötöttünk.

    A 37 éves Giovanni Costantino munkáját az elmúlt években komoly sikerek jellemezték. Marco Rossi segítőjeként - akinek munkáját pályaedzőként és egyben videóelemzőként is segítette - szerepet vállalt a magyar labdarúgó válogatott Eb-re jutásában, a Nemzetek Ligája-csoportgyőzelemben, a Bp. Honvéd bravúros bajnoki aranyérmében, valamint a DAC Dunaszerdahely 25 év után kiharcolt nemzetközi kupaszereplésének elérésében.

    Giovanni Costantino a magyar válogatott Eb-szereplésének lezárultával csatlakozik az MTK Budapesthez.

    Személyében egy olyan ambíciózus szakember csatlakozik klubunkhoz, aki eddigi feladatköréből is fakadóan ismeri a hazai mezőnyt. Costantino olaszul, angolul, spanyolul és oroszul beszél, de a Magyarországon eltöltött évek hatására természetesen a magyar nyelv sem idegen számára.

    Polyák Balázs sportigazgató a bejelentést követően a következőket mondta:
    - Az MTK Budapest nem csak a fiatal játékosokban, hanem a fiatal edzőkben is bízik. Hiszünk Giovanni Costantinóban és abban, hogy közösen sikeresek leszünk.

    2021.05.18
    https://www.mtkbudapest.hu/hu/hirek/a-magyar-valogatottol-erkezik-uj-vezetoedzonk