magyarfutball.hu

2000.07.25 Szerződést bontott Hrutka Jánossal az Eintracht Frankfurt

A német labdarúgó Bundesliga élvonalában szereplő Eintracht Frankfurt azonnali hatállyal felbontotta Hrutka János szerződését, akinek a térdét a múlt héten operálták meg Budapesten. Bicskei Bertalan szövetségi kapitány döbbenten értesült a hírről, és az [origo]-nak úgy nyilatkozott, számít a hátvédre a válogatottban.

A 25 éves válogatott védő a nyáron igazolt a Kaiserslauterntől Frankfurtba. Az MTI híradása szerint a frankfurtiak a válást azzal indokolták, hogy nem felel meg a sportorvosi követelményeknek. Hrutka a múlt kedden porcleválás miatt esett át térdoperáción egy budapesti magánklinikán, de utazásáról Felix Magath vezetőedzőt nem értesítette.
A játékos múlt heti nyilatkozata szerint a klub elöljárói tudtak a sérüléséről és arról, hogy Budapestre utazik, egyedül az edzőt felejtették el értesíteni róla. Hrutka várhatóan három-négy hétig nem tud teljes értékű edzésmunkát végezni, de a klubnak tudomásul kellene vennie, hogy tréning közben sérült meg. A szabályok szerint a felgyógyulása után az Eintrachtnak vissza kellene vennie keretébe Hrutkát.

Bicskei Bertalan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az [origo]-nak úgy nyilatkozott, hogy amennyiben egészséges a hátvéd, mindenképpen számít rá a világbajnoki selejtezősorozaton.

- Ilyet még nem is hallottam, hogy egy sérült játékosnak a távollétében felbontsák a szerződését - mondta Bicskei. - Én utoljára még az operációja előtt beszéltem vele, tehát pontosan nem tudom, mi a helyzet, de az biztos, hogy amikor a Frankfurt szerződtette, még egészséges volt, hiszen két váklogatott meccset is játszott, így arra fogni a szerződésbontást, hogy orvosilag alkalmatlan, nem tisztességes dolog.

Felvetettük, hogy talán az volt a gond, hogy Hrutka nem informálta az edzőjét a műtétjéről, s erre a kapitány azt válaszolta: - Abban nem Rudi a hibás, az orvos tudott róla, engedélyezte is, miért nem mondta meg Magathnak? Ilyenkor a legrosszabb esetben megbüntetik a labdarúgót, nem pedig felbontják a kontraktusát. Azért furcsa hely lehet ez a Frankfurt - tette hozzá a kapitány. - Dombival is mindenki elégedett volt, aztán kisütötték róla, hogy bomlasztja az edzéseket.

Az [origo] információja szerint annyiban legalább korrektek voltak Hrutkával a frankfurtiak, hogy értesítették, mielőtt kiadták a sajtóközleményt.