magyarfutball.hu

2000.01.18 Hercegfalvi június 30-ig nem játszhat

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága keddi ülésén június 30-ig eltiltotta Hercegfalvi Zoltánt, a Kispest-Honvéd FC doppingoló játékosát.

A 21 éves középpályás szervezetében az Újpest FC elleni bajnoki mérkőzés után a doppingvizsgálat során a tiltott szernek számító clenbuterolt mutattak ki. Kőszegi Géza, a fegyelmi bizottság elnöke elmondta: Hercegfalvi azért kapott ilyen rövid eltíltást, mert a testület enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a labdarúgó nem szándékosan, hanem figyelmetlenségből követte el tettét.

- A clenbuterol nem tartozik az anabolikus szteroidok közé, csupán stimulánsnak számít, ezért a testület úgy döntött, hogy a szabályok által meghatározott 1-10 évig terjedő eltiltás helyett csak fél évre bünteti meg a labdarúgót - mondta - Hercegfalvi és képviselői a döntést tudomásul vették.

- Elégedett vagyok a határozattal, mert azt hittem, hosszabb ideig nem léphetek majd pályára - jelentette ki Hercegfalvi Zoltán. - Örömöm természetesen nem maradéktalan, mert fél évig így sem játszhatok. Az ügyvédemmel még megbeszéljük, hogy fellebbezzünk-e az ítélet ellen, de valószínűleg elfogadjuk a fegyelmi bizottság határozatát.

A PNB-s Kispest-Honvéd labdarúgójának vizeletében az október 29-i Újpest FC elleni bajnoki mérkőzést követő ellenőrzés során a doppinglistán szereplő Clenbuterol nevű szert mutatták ki. Hercegfalvi Zoltán kérésére nem készítették el kedden a B próbát.