magyarfutball.hu

2006.01.31 Hercegfalvi Zoltán Prágába igazolt

A cseh labdarúgó-bajnokságban szereplő, nagymúltú Slavia Prágához szerződött Hercegfalvi Zoltán. A Lombard FC Pápa csatára a következő fél évre kölcsönbe kerül a cseh fővárosba.

A korábban a magyar válogatottban is szereplő csatár az elmúlt héten már a Slavia Prágával utazott el Németországba edzőtáborozni, s ott olyan jó benyomást tett a cseh vezetőkre, hogy azok szerződést ajánlottak neki.

Szemán György, a Pápa csapatának ügyvezető igazgatója a Nemzeti Sport Online érdeklődésére elmondta, hogy a cseh együttes egyelőre fél évre veszi kölcsön a 26 éves játékost, de a nyáron a Slaviának elővásárlási joga lesz Hercegfalvira. A cseh gárda az UEFA-kupában is még érdekelt, a 32 között a Palermo együttesével kell felvenniük a harcot a továbbjutásért.

Hercegfalvi Zoltán egyébként a következőket nyilatkozta a Nemzeti Sportnak:
„Egy hetet töltöttem a prágaiaknál, edzéseken és mérkőzéseken is teszteltek – mondta a háromszoros válogatott játékos. – Ezt követően sikerült megegyeznem a klub vezetőivel, és fél évet biztosan itt töltök majd, de abban állapodtunk meg, ha megfelel a teljesítményem, akkor a nyáron újra tárgyalunk, és megtarthat a klub."

" Karel Jarolim, a csapat edzője éreztette velem, hogy szívesen lát a keretben és számít rám a bajnokságban és az UEFA-kupában is. Bízom benne, hogy sikeres időszak áll előttem.”

Hercegfalvi már a nyáron megpróbált külföldre szerződni, ám akkor nem jött össze számára egy izraeli lehetőség. A jövőben akár két magyar is szerepelhet a Slavia Prágában, hiszen Lőw Zsolt a német másodosztályban szereplő Rostock mezét cserélheti fel a sokszoros cseh bajnokéra.