magyarfutball.hu

2016.11.08 Hannich Péter már nem a Csorna vezetőedzője!

A Rába ETO egykori legendás középpályása a Kisalföldtől tudta meg a hírt. Négy találkozó erejéig biztosan Urbán Flórián lép a helyére.

Hannich Péter, a Rába ETO korábbi 27-szeres válogatott középpályása edzőként több klubnál – többek közt Pápán, Veszprémben, Mosonmagyaróváron és Gyirmóton is – dolgozott, s tavaly év végén vette át az NB III-ban szereplő csornai együttes irányítását.

A rábaközi csapat akkor az utolsó helyen állt a Nyugati csoportban, ám a bajnokság végére két hellyel feljebb lépett, tizenötödik lett, s így megmenekült a kieséstől.

A harmadosztályú együttes ebben a szezonban az ötödik helyen áll a bajnokságban – mérlege 8 győzelem, 2 döntetlen és 4 vereség –, 26 ponttal versenyben van a dobogós helyezésekért.

Igaz, az utóbbi fordulókban becsúszott egy-egy vereség, az elmúlt pontvadászathoz képest egyértelműen masszívabb, jobb csapat lett a Csorna, ezért is meglepetés, hogy Hannichot a klubvezetés a héten felállította a kispadról.

„Az elmúlt mérkőzések rossz eredményei miatt döntött az elnökség az edzőváltás mellett – mondta el érdeklődésünkre Családi János, a csornai klub elnöke. – Nem szeretnénk, ha folytatódna ez a sikertelenebb széria, s úgy gondoljuk, egy másik edzővel új lendületet kaphatna a csapat" – indokolta a döntést a klubvezető.

Hannich Pétert a 40-szeres magyar válogatott Urbán Flórián váltja a csornai kispadon – négy találkozó erejéig biztosan.