magyarfutball.hu

2005.10.26 Végleg térdre kényszerítve

Éveken át a magyar labdarúgás meghatározó játékosai közé tartozott Halmai Gábor. Igen, tartozott, és a múlt idő végképp indokolt, mert a középpályás már nem tér vissza az élvonalba: a 33 éves sportember több mint egy évvel ezelőtt esett át legutóbb műtéten, de az operált térd már nem bírja az élvonalbeli terhelést.

"Nincs értelme, hogy tovább hitegessem magam, a csapatot és a vezetőket. A térdem ugyan meggyógyult, kocogni és futni is tudok, de arra már nem lennék képes, hogy megfeleljek az élvonal és a magam követelményeinek. Sajnálom, hogy így alakult, keserű lett a pályafutásom befejezése" – mondta Halmai Gábor. A védekező középpályás már a mostani bajnokság kezdete előtt be akarta jelenteni visszavonulását, de a kék-fehérek szakmai vezetői meggyőzték, várjon még néhány hónapig: "Végtelenül türelmesek voltak velem, de most már ők is belátják, nincs tovább."

Halmai azt is elárulta, keserű érzéseit fokozza, hogy nem segíthet aktívan a fiatal tehetségekkel felálló, s a bajnokságban remeklő együttesnek. Azért továbbra is szoros kapcsolatban áll Garami József szakmai igazgató csapatával, de mint mondja, ma már nem csak a labdarúgás köti le: "Illés Bélával, Kuttor Attilával, Csertői Auréllal és egy győri barátunkkal másfél éve szállítmányozási céget működtetünk, de természetesen nem szeretnék ennél leragadni. Kapcsolatban kell maradnom a labdarúgással, hiszen szenvedélyesen imádom ezt a sportágat. Még nem tudom, milyen minőségben maradok az öltözők világában, ezt majd hamarosan eldöntöm" – vallott terveiről az 57-szeres válogatott középpályás.