magyarfutball.hu

1997.06.12 Gyimesi László lett a Csepel vezetőedzője!

forrás: MTI
Amint azt Farkas Péter, a labdarúgó-szakosztály vezetője elmondta, a fiatal szakember egykori csapattársa, Esterházy Márton segítségével került a klubhoz. Gyimesi László nyolc évet töltött Belgiumban, ahol játékosként, majd szakvezetőként dolgozott.

Miért esett a választás az egykori kiváló labdarúgóra? - kérdezte az MTI munkatársa Farkas Pétert.

- Szerettünk volna egy sikerre éhes, fiatal szakembert a csapat mellé. Az NB I/B-ben a saját nevelésű ifjú játékosokra szeretnénk építeni, illetve azokra, akik a kiesett csapatból az általunk felajánlott feltételek mellett vállalták a második vonalbeli szereplést.

Lehet tudni, hogy kik vállalták és kik nem?

- A távozók, illetve a szabadlistára kerültek között van Baranyi Miklós, Bíró Imre, Bereczki Péter, Tyukodi Zoltán, Keresztúri András és Jakab Csaba. Oláh Bélával pedig abban maradtunk, hogy ha talál a mienknél jobb lehetőséget, akkor elmehet.

Mi az új csapattal szembeni elvárás?

- Szeretnénk egy hajtós, fiatal csapatot, amely két-három éven belül visszakerül az élvonalba. Az NB I/B-ben kevesebb pénzzel gazdálkodunk, így a játékosok is csak alapfizetést és mérkőzésprémiumot kapnak. A vezetőség úgy határozott, hogy ha a csapat - akár osztályozóval, akár egyeneságon - visszajut az NB I-be, akkor a játékosok az egész bajnoki évadban felvett prémiumukat az idény végén még egyszer megkapják.