magyarfutball.hu

2021.08.25 Adorján Krisztián Budafokra igazolt!

A 2009 és 2013 között az angol Liverpool FC-nél nevelkedett labdarúgó az elmúlt hetekben már csapatunkkal edzett, szerdán pedig aláírta megállapodását a BMTE-vel.
kép
"Krisztián szerződtetése ismét egy ránk jellemző, úgymond budafoki sztori. Az elmúlt időszakban több olyan játékos is csatlakozott hozzánk, aki újoncként kapott bizonyítási lehetőséget vagy szüksége volt egy új esélyre. Ő az utóbbi kategóriába tartozik. Bár az elmúlt egy évben nem volt csapata, van benne tűz és motiváció, a cél pedig az, hogy visszaadjuk őt a magyar labdarúgásnak" - fogalmazott sportigazgatónk, Oláh Lóránt.

Névjegy

Adorján Krisztián 1993. január 19-én született Budapesten. 2009-ig a Sándor Károly Akadémián nevelkedett, majd több társával együtt a Liverpool FC akadémiájára került.

Miután jó teljesítménnyel, gólokkal és gólpasszokkal bemutatkozott az angolok az U18-as együttesében, 2010 augusztusában profi szerződést kötött a klubbal. Két évvel később - Gulácsi Péter társaságában - tagja volt a liverpooliak az Egyesült Államokba utazó első csapatának és pályára lépett a Toronto elleni felkészülési mérkőzésen.

Később szerepelt az U21-es korosztályban, a NextGen sorozatban olyan riválisokkal szemben is bizonyította tehetségét, mint a Dortmund vagy az Internazionale.

A 2013/2014-es szezont kölcsönben a holland élvonalban, a Groningennél töltötte, ahol tizenkilenc találkozón három gólt szerzett.

2014 nyarán aláírt az olasz Novarához. A piemonti klub a következő évben feljutott a másodosztályba, a Serie B-be, ahol Adorján összesen harminchét meccsen futballozott.

A 2017/2018-as idényben ismét kölcsönjátékos volt. Az őszt az albán első osztályú FK Partizaninál, a tavaszt az ír élvonalbeli Dundalknál töltötte. Utóbbival bajnoki címet nyert, az aranyéremhez pedig fontos gólokkal és gólpasszokkal járult hozzá.

Legutóbbi csapata az olasz Virtus Entella volt, amely 2019-ben a harmadosztály bajnoka lett, igaz, a magyar játékos térdsérülése miatt tavasszal nem lépett pályára. 2020 nyarán úgy döntött, nem hosszabbít szerződését klubjával.

Adorján többször szerepelt az utánpótlás válogatottakban, 2017-ben pedig tagja volt az A-válogatott Portugália ellen készülő keretének is.